Žmonės audringais plojimais sveikino J.Trudeau, kai jis kartu su kitais eitynių dalyviais žygiavo pagrindine Toronto arterija, mojuodamas Kanados vėliava su raudonu stilizuotu klevo lapu vaivorykštės spalvų fone.

Jaunatviškasis Kanados premjeras, kurio populiarumas sparčiai auga, eitynėse dalyvavo vilkėdamas šviesius laisvo stiliaus marškinius ir baltus džinsus; jis pozavo asmenukėms ir spaudė rankas žmonėms, išsirikiavusiems palei parado maršrutą.

Spalvinga eisena tylos minute pagerbė birželio 12 dieną Floridos valstijos Orlando miesto naktiniame klube surengtų žudynių, kurios nusinešė 49 žmonių gyvybes, aukas.

Miesto valdžia prieš eitynes ėmėsi sugriežtintų saugumo priemonių, tačiau pasistengė, kad jos nekristų į akį ir nesugadintų šventiškos atmosferos.

Toronto policija nepateikė duomenų apie tikslų dalyvių skaičių, tačiau organizatoriai prognozavo, kad susirinks maždaug milijonas žmonių.

J. Trudeau kasmet rengiamame parade dalyvavo ir pernai, tačiau tuomet jis dar buvo opozicinės Liberalų partijos vadovas.

Kartu su J.Trudeau šių metų eitynėse žygiavo ir Ontarijo provincijos premjerė Kathleen Wynne – pirmoji savo homoseksualumo neslepianti Kanados provincijos vadovė, taip pat Toronto miesto meras Johnas Tory.

Visi trys politikai sekmadienį ryte dalyvavo lauke vykusiose pamaldose miesto gėjų rajone.