J.Kerry žurnalistams pranešė, jog kalbėjosi su Iranu užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu, kuris patikino, kad Teheranas laikysis savo pažadų. Sekretorius savo ruožtu jam sakė, kad Jungtinės Valstijos bus pasirengusios pradėti su Irano branduoline programa susijusių sankcijų atšaukimą.

„Užsienio reikalų ministras man aiškiai pasakė, kad jie pasirengę kiek įmanoma greičiau įvykdyti savo įsipareigojimus, turėdami galvoje įgyvendinimo dieną“, - sakė J.Kerry.

„Šiuo metu imamės veiksmų užtikrinti, kad būtume pasirengę tai dienai, ir manau, kad ji, nenurodant konkrečiai, gali ateiti greitai“, - pridūrė jis.

Pasak J.Kerry, Iranas išgabeno savo mažai įsodrinto urano atsargas į Rusiją, o papildomi žingsniai, kurių imasi šiitiška respublika, garantuos, kad Iranui reikės mažiausiai metų branduoliniams pajėgumams atkurti, jei jis pakeistų nuomonę.

„Iranas tiesiogine prasme išgabeno savo pajėgumus dabar pasigaminti atominį ginklą“, - sakė valstybės sekretorius.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga pradėjo pasirengimą atšaukti šiitiškai respublikai taikomas sankcijas, susijusias su jo branduoline programa, tačiau nedarys to iki „įgyvendinimo dienos“ - kai Jungtinių Tautų Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) patvirtins, kad Iranas įvykdė savo įsipareigojimus pagal pasiektą susitarimą.