Amerikiečių rašytojas, režisierius ir prodiuseris Davidas Chase'as yra vienas iš keturių žmonių, turinčių pasisakyti per ceremoniją Niujorko Šv.Jono pranašo katedroje. Joje taip pat kalbės velionio našlė Deborah Lin Gandolfini ir du šeimos draugai.

51-erių metų aktorius, geriausiai žinomas iš mafijos boso Tonio Soprano vaidmens HBO televizijos seriale "Sopranai" (The Sopranos), mirė nuo infarkto praėjusią savaitę, atostogaudamas su sūnumi Italijoje.

Į laidotuvių ceremoniją pakviesti svečiai pradėjo rinktis gerokai prieš 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku numatytos ceremonijos pradžią. Prie bažnyčios Dickas Cavettas šnekučiavosi su aktoriumi Steve'u Buscemi. Tonio Soprano seserį seriale suvaidinusi Aida Turturro buvo viena pirmųjų į katedrą atvykusių didžiulės serialo filmavimo grupės narių.

Katedroje laidotuvių dalyvių laukė paruošta maždaug pusantro tūkstančio vietų. Visuomenė į šventovę galės patekti tik po to, kai susirinks pakvietimus gavę laidotuvių dalyviai.

Naujajame Džersyje trečiadienį vyko privati šeimos atsisveikinimo su velioniu ceremonija.

Trečiadienio vakarą J.Gandolfini atminimas buvo pagerbtas ir Brodvėjuje - minint netektį, jo teatrų šviesos akimirkai prigeso. 2009 metais J.Gandolfini buvo nominuotas apdovanojimui "Tony" už vaidmenį spektaklyje "Skerdynių dievas" (God of Carnage).