Jis tai pareiškė ketvirtadienio vakarą per televizijos kanalo „Fox News“ surengtus debatus.

„Aš šiek tiek pasiilgau D. Trumpo. Jis man buvo kaip pliušinis meškiukas“, – pajuokavo J. Bushas.

Kitas respublikonų pretendentas, senatorius Tedas Cruzas per debatus parodijavo D. Trumpą. „Aš – maniakas. Ir visi šioje scenoje yra kvaili, stori ir baisūs. O tu, Benai (Benas Carsonas) – vienas iš pretendentų, neurochirurgas), esi siaubingas chirurgas“, – sakė T. Cruzas, mėgdžiodamas D. Trumpą.

Pats milijardierius negalėjo atsikirsti savo oponentams, kadangi atsisakė dalyvauti debatuose per televizijos kanalą „Fox News“, aiškindamas tai būtinybe vykti į renginius Ajovos valstijoje. Manoma, jog tikroji tokio sprendimo priežastis yra tai, kad D. Trumpas nemėgsta debatų vedėjos Megyn Kelly.

Anksčiau J. Bushas ne kartą griežtai kalbėjo apie D. Trumpą. Pavyzdžiui, gruodžio mėnesį komentuodamas D. Trumpo poziciją moterų ir atvykėlių iš Lotynų Amerikos atžvilgiu, jis pavadino savo oponentą „menkysta“.

Milijardierius D. Trumpas yra lyderis tarp Respublikonų partijos pretendentų į JAV prezidento postą. Tarp demokratų pirmauja buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

Ekspertai sieja D. Trumpo sėkmę su tuo, kad jis, kitaip nei politikos profesionalai, nesidrovi vadinti daiktų tikraisiais vardais ir noriai kalba apie problemas, kurių svarstymas laikomas politiškai nekorektišku.

JAV prezidento rinkimai įvyks šių metų lapkričio 8 d.