Izraelio užsienio reikalų ministras ir vyriausiasis derybininkas Šlomas Ben Amis (Shlomo Ben-Ami) ketvirtadienį nutraukė vizitą Paryžiuje ir grįžta namo, anot Užsienio reikalų ministerijos, diplomatinių konsultacijų.

Palestiniečių šaltiniai tvirtina, kad Š.Ben Amis (Shlomo Ben-Ami) ir derybininkas Gileadas Šeras (Gilead Sher) - prie jų dar galbūt prisijungs Nobelio taikos premijos laureatas Šimonas Peresas (Shimon Peres) - derybų dėl esminių taikos sutarties punktų susitiks su palestiniečių derybininkais Saebu Erekatu (Saeb Erekat) ir Jasiru Abedu Rabu (Yasser Abed Rabbo).

Izraeliečių teigimu, ketvirtadienio vakarą įvyks aukščiausio lygio susitikimas nuo gruodžio mėnesio. Kai kuriais duomenimis, Izraelio ir palestiniečių aukšto rango atstovų susitikimą prieš kelias dienas telefonu organizavo JAV prezidentas Bilas Klintonas (Bill Clinton).

Izraelio premjero Ehudo Barako (Ehud Barak) kanceliarija skelbia, jog ir toliau ieškoma būdų, kaip pažaboti smurtą bei susitarti dėl taikos sutarties pagrindinių punktų, kad dar B.Klintono (Bill Clinton) kadencijos metu būtų galima pratęsti derybas.

Naujausius taikos pasiūlymus pateikusio JAV prezidento kadencija baigiasi sausio 20 dieną.