„Ten turės būti kažkas kitas“, – sakė jis, paklaustas, ar Palestinos savivalda, kuri vykdo dalinę okupuoto Vakarų Kranto administracinę kontrolę, gali valdyti Gazą po karo.

„Nebus civilinės valdžios, kuri auklėja savo vaikus nekęsti Izraelio, žudyti izraeliečius, naikinti Izraelio valstybę“, – pabrėžė B. Netanyahu.

Spalio pabaigoje JAV valstybės sekretorius Antonijus Blinkenas teigė, kad Palestinos savivaldos administracija turėtų perimti Gazos Ruožo kontrolę iš „Hamas“, o iki tol teritoriją administruotų tarptautinės organizacijos.

Susitikime su su A. Blinkenu šį mėnesį palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas sakė, kad Palestinos savivaldos administracija gali perimti valdžią Gazos Ruože tik tuo atveju, jei bus rastas dešimtmečius trunkančio Izraelio ir palestiniečių konflikto „visapusiškas politinis sprendimas“ dėl Vakarų Kranto, Rytų Jeruzalės ir Gazos Ruožo teritorijų.

„Negalima tokia savivaldos administracija, kuriai vadovauja žmogus dar nepasmerkęs baisių žudynių, įvykusių prieš daugiau kaip 30 dienų“, – šeštadienį sakė B. Netanyahu.

Ankstesniame interviu šią savaitę Izraelio vyriausybės vadovas tvirtino, kad po karo Izraelis „neribotam laikui“ perims visapusišką Gazos Ruožo saugumo kontrolę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją