Praėjusį mėnesį B. Netanyahu grįžo į valdžią ir paskyrė Ariję Deri sveikatos ir vidaus reikalų ministru, tačiau Aukščiausiasis Teismas 10 balsų prieš vieną sprendimu nurodė, kad „premjeras privalo atleisti A. Deri iš pareigų“.

A. Deri paskyrimas „negali būti patvirtintas“, nes yra „visiškai nepagrįstas“, teigiama teismo sprendimo santraukoje.

Ultraortodoksų žydų partijos „Šas“ vadovas A. Deri pernai prisipažino vengęs mokėti mokesčius, buvo nubaustas 180 tūkst. šekelių (50 tūkst. JAV dolerių) bauda ir atsisakė parlamentaro mandato.

Teisėjai teigė, kad A. Deri sudarė regimybę, jog ketina pasitraukti iš politikos, kad gautų švelnesnę bausmę. Tačiau lapkričio 1 dieną Izraelyje vykusiuose parlamento rinkimuose jis vėl kandidatavo.

Parlamentarai praėjusį mėnesį priėmė teisės aktą, pagal kurį ministro pareigas gali eiti asmenys, nuteisti už nusikaltimus, tačiau jei jiems neskirta laisvės atėmimo bausmė.

B. Netanyahu grįžo į valdžią kaip koalicijos su kraštutinių dešiniųjų ir ultraortodoksų žydų partijomis lyderis. Pats ministras pirmininkas šiuo metu yra teisiamas dėl kyšininkavimo, sukčiavimo ir pasitikėjimo pažeidimo, bet kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją