Apie tai praneša lenta.ru, remdamasis „Interfax“ ir teisėsaugos šaltiniais. 

Šaltinio teigimu, P. Pečionkinas prisijungė prie Dagestano grupuotės 2012 m., priėmė islamo tikėjimą ir pakeitė vardą į Ansaras ar Rusi.

Anksčiau P. Pečionkinas dirbo greitosios pagalbos tarnyboje felčeriu. Manoma, kad galutinius duomenis apie sprogdintojo asmenybę žinos po DNR tyrimo. P. Pečenkino tėvas Nikolajus jau davė tyrimams kraujo.

Vienas šaltinis sakė, kad P.Pečionkinas prisidėjo prie Dagestano kovotojų 2012-ųjų pavasarį.

„Pavelo tėvai – Nikolajus ir Fanazija (Pečionkinai) – atvažiavo į Dagestaną šių metų rugsėjį ir ieškojo jo Buinaksko mieste ... Po bevaisių paieškų jie įrašė vaizdo kreipimąsi savo sūnui, kuris persivadino musulmonišku vardu – Ansaru arba ar-Rusi (Rusijumi). Jiems nepavyko surasti savo sūnaus, todėl jie vėl grįžo namo“, – pasakojo šaltinis.

Ieškojo sūnaus

Dar vasarą Nikolajus ir Fanazija Pečionkinai važiavo į Dagestaną, kad surastų ir namo parsivežtų savo sūnų Pavelą. Prieš metus jis atsivertė į islamą ir pasikeitė savo vardą bei pavardę į Ansarą Ar Rusį. Jo tėvai iš pradžių džiaugėsi tokiu sprendimu – vaikinas liovėsi gerti, tapo ramesnis, nebesiginčijo su savo tėvais ir reguliariai lankydavosi mečetėje.

Tačiau tuomet mielas, geraširdis ir rūpestingas vaikinas, skubėdavęs į pagalbą kiekvienam ligotam kiemo šuniui, staiga kažkur dingo. Išvyko į Maskvą dirbti ir pradingo. Tik vėliau tėvai sužinojo, kad jis prisijungė prie vienos pogrindinės grupuotės Dagestane. Tačiau jokio ryšio su artimaisiais neužmegzdavo.

Ieškoti sūnaus tėvams padėjo vietos gyventojai ir policija.

„Į mūsų bėdą atsiliepė ir į paieškas įsitraukė vos ne visas Dagestanas“, - pasakojo Pavelo motina. Tačiau paieškos buvo bevaisės: tėvai taip ir nerado savo sūnaus. Jie kelis kartus buvo įrašę vaizdo žinutes savo sūnui ir paskelbę jas internete, tikėdamiesi, kad sūnus jas pamatys.

„Sveikas, sūneli, - vos laikydamas ašaras prieš kamerą kalbėjo tėvas. – Mes tavęs laukiame!“.

„Paš, prašau tavęs, parvažiuok! Ar prisimeni, kaip ieškojau Hondos, kai Honda (mylimas šeimos šuo – aut. past.) prapuolė, kaip verkiau, kas su manimi tuomet darėsi, - virpančiu iš susijaudinimo balsu tęsė motina. – Įsivaizduok, kaip aš dabar kaip jaučiuosi. Geriau būtum mane užmušęs! Aš jau nebegyvenu – esu tikram pragare!“.

Tačiau senų tėvų ašaros nesuminkštino kovotojo širdies. Pavelas, dabar jau Ansaras Ar Rusi, kaip atsaką paskelbė savo paties vaizdo įrašą. Jame vaikinas kategoriškai atsisakė paklausyti tėvų ir grįžti namo.

„Liūdna buvo matyti jūsų ašaras, - atsakė sūnus. - Prašote mane sugrįžti. Tačiau tokių ketinimų neturiu. Ir nebus. Atvažiavau čia tik tam, kad Dievas būtų manimi patenkintas“.

Įtariamo sprogdintojo tapatybę tikimasi patvirtinti, atlikus DNR tyrimus. Pirmadienio rytą P.Pečionkino tėvas davė kraujo šiai analizei.

Anksčiau buvo skelbta, kad Volgogrado geležinkelio stotyje tikriausiai susisprogdino moteris, kai vienas policijos pareigūnas sustabdė ją prie metalo ieškiklio, įrengto prie pagrindinio įėjimo stoties pastate.

Buvo įtariama, kad ta sprogdintoja yra dagestanietė Oksana Aslanova – viena iš „juodųjų našlių“, kuri anksčiau buvo ištekėjusi už dviejų islamistų kovotojų, nukautų per susirėmimus su Rusijos federalinėmis pajėgomis.