Artimųjų ir draugų žmonės Paryžiuje ieško per socialinius tinklus, rašo „The Huffington Post“.

Per BBC skelbiama, kad vienas iš žuvusiųjų yra Nickas Alexanderis, jis yra Jungtinės Karalystės pilietis, kuris prekiavo grupės „Eagles of Death Metal“ atributika. Šios grupės koncertą teroristai pasirinko išpuoliui.

Jo draugė, Helen Jane Wilson, išpuolio metu buvo sužeista, skelbiama, kad moteriai peršautos abi kojos. Savo socialinio tinklo paskyroje mergina penktadienį paskelbė, kad eis į „Eagles of Death Metal“ koncertą Bataclan salėje.

Valentinas Ribetas, linkedin nuotr.
Dar vienas galimai žuvusiųjų - yra Valentinas Ribetas, 2014 m. baigęs mokslus „London School of Economics“. Apie tai mokslo įstaiga pranešė socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

Manoma, kad teroristinės atakos metu jis buvo Paryžiaus bare. V. Ribetas buvo žinomos teisinių ginčų bendrovės „Hogan Lovells“ darbuotojas, kur dirbo su „baltųjų apykaklių“ nusikaltimais.

Taip pat koncerto metu žuvo prancūzai Djamila Houd, kuriai buvo 41 metai, ir 34-erių Thomas Ayadas.

Ispanijos televizija pranešė apie 29-erių Alberto González Garrido, kuris taip pat žuvo koncerto metu. Apie tai buvo pranešta jo šeimai, skelbė Ispanijos pareigūnai.

Per sprogdinimus prie stadiono skelbiama apie žuvusį Portugalijos pilietį, vyras buvo 63-ejų ir gyveno Paryžiuje.

Architektas iš Vokietijos, kurio pavardė dar nėra skelbiama, dirbo Paryžiuje Italijos architekto Renzo Piano biure. Bendrovės atstovas spaudai pranešė, kad Vokietijos pilietis valgė drauge su kolegomis iš Meksikos ir Airijos restorane, kai prasidėjo išpuolis. Drauge su žuvusiuoju buvę asmenys sužeisti, tačiau jų gyvybei pavojus negresia.

Patvirtinta, kad iš viso mažiausiai 9 valstybių piliečiai buvo nužudyti teroristinių išpuolių metu. Tai - architektas iš Vokietijos, dvi seserys iš Tuniso, kurios Paryžiuje dalyvavo gimtadienio šventėje, studentė iš JAV.

Žinoma, kad koncerto metu buvo nužudyta studentė iš Kalifornijos universiteto, 20-etė Nohemi Gonzalez. Mergina Paryžiuje studijavo dizainą pagal mainų programą. Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“ skelbė, kad tarp žuvusiųjų – dvi seserys iš Tuniso, kurioms buvo 34 ir 35 metai.

JAV patvirtino, kad jų piliečiai buvo sužeisti per teroristines atakas, apie žuvusiuosiu patvirtino Švedijos, Belgijos ir Ruminijos pareigūnai, skelbė „The Guardian“.

Ieško artimųjų

Naudodami #rechercheParis (#ParisSearch) žmonės socialiniuose tinkluose ieško Paryžiuje buvusių artimųjų, su kuriais nepavyksta susisiekti.

Detalesnę informaciją apie žuvusiuosius planuojama paskelbti sekmadienį, Paryžiuje artimieji ir giminės vyko atpažinti žuvusiųjų.

Ieškantys artimųjų socialiniame tinkle skelbia savo brangių žmonių nuotraukas, kuriems yra 20 – 30 metų. Vienas jauniausių ieškomų asmenų yra 12-os.

„Mes ieškome savo draugo Grégory, kuris buvo Bataclan penktadienio vakarą,” - skelbia vienas įrašų, prie kurio pridėta jauno žmogaus nuotrauka.

„Nieko negirdėjau apie savo seserį nuo penktadienio vakaro – gal kas turite žinių?”, - rašoma prie jaunos merginos nuotraukos.

„Libération“ skelbė, kad žuvusiųjų atpažinimas užtruko ilgiau po teroristinio išpuolio Bataclan koncertų rūmuose, nes kūnai iš ten buvo pradėti išvežti tik šeštadienio rytą, nes pirmiausiai buvo teikiama medicininė pagalba sužeistiesiems.

Be to, darbą pareigūnams apsunkino ir tai, kad didžioji dalis buvusiųjų koncerte neturėjo jokių asmens dokumentų, nes paliko savo viršutinius drabužius ir krepšius rūbinėje.

Teroristinė grupuotė Islamo valstybė prisiėmė atsakomybę už išpuolius.

Naujausiais duomenimis, per išpuolius Paryžiuje žuvo mažiausiai 129 žmonės, dar 352 yra sužeisti, iš kurių 99 – kritiškai.

Per atakas Paryžiuje teroristai buvo pasidaliję į tris grupes, septyni jų žuvo

Iš viso septyni teroristai žuvo per atakas Paryžiuje, nusinešusias bent 129 žmonių gyvybes, o šalia vieno užpuoliko palaikų buvo rastas Sirijos pasas, šeštadienį pranešė Prancūzijos sostinės vyriausiasis prokuroras.

Prokuroras Francois Molinsas sakė, kad užpuolikai buvo pasidaliję į tris komandas ir smogė septyniose vietose, atakuodami jas vieną po kitos penktadienio vakarą.

„Vienas Sirijos pasas, išduotas asmens, gimusio Sirijoje 1990 metų rugsėjį, vardu, buvo rastas netoli vieno mirtininko, kuris susisprogdino prie stadiono „Stade de France“, – F. Molinsas sakė per spaudos konferenciją.

Vienas Graikijos vyriausybės ministras anksčiau šeštadienį sakė, kad vienos atakos vietoje rastas Sirijos piliečio pasas priklausė prieglobsčio ieškotojui, kuris spalį buvo užregistruotas vienoje Graikijos saloje.

Tuo tarpu Belgija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl išpuolių Paryžiuje, o jos policija surengė reidus viename sostinės Briuselio rajone ir suėmė kelis įtariamuosius, šeštadienį nurodė prokurorai.

„Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

Prokuratūra nurodė, kad šios sąsajos grindžiamos faktu, jog prie Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“, tapusių vienos atakos taikiniu, buvo rastas automobilis „Volkswagen Polo“, kuris buvo išnuomotas Belgijoje.

Belgija pradėjo tyrimą dėl teroro išpuolių Paryžiuje

Belgija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl penktadienį Paryžiuje įvykdytų teroro atakų, o policija surengė reidus viename sostinės Briuselio rajone ir suėmė kelis įtariamuosius, šeštadienį nurodė prokurorai.

Federalinė prokuratūra nurodė, kad Prancūzijos prokurorai paprašė Belgijos pareigūnų pagalbos, kai prie Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“, tapusių vienos atakos taikiniu, buvo rastas automobilis „Volkswagen Polo“ su belgiškais registracijos numeriais ir išnuomotas Belgijoje.

Vienas teisėjas, kurio specializacija – antiteroristinės bylos, pradėjo tyrimą, nes du iš Paryžiuje žuvusių užpuolikų buvo Belgijos piliečiai, sakoma prokuratūros pranešime.

„Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime. – Keli areštai buvo atlikti vėlyvą popietę. Operacijos tęsiamos Molenbeko-Sen Žano rajone (Briuselyje).“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (347)