„Praėjusi naktis vis dar buvo gana įtempta“, – sakė mero pavaduotojas Aleksejus Kudinovas, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra RIA. Per pastarąsias 24 valandas buvo užlieta beveik 1000 namų.

Anksti sekmadienį Uralas pradėjo slūgti, Orenburgo administracija pranešė per „Telegram“ susirašinėjimo programėlę.

Smarkiai nukrito vandens lygis prieš maždaug dešimt dienų patvinusioje Uralo upėje Orsko mieste, esančiame netoli sienos su Kazachstanu.

Orenburgo regiono sostinėje ir Uralo upėje vandens lygis šeštadienį pasiekė aukščiausią 11,87 m lygį, kuris buvo daugiau nei 2,5 m aukštesnis nei kritinis. Sekmadienį vandens lygis beveik pusę milijono gyventojų turinčiame mieste buvo nukritęs penkiais centimetrais.

Tačiau Sibiro Kurgano regiono Tobolo upėje vandens lygis tebekyla.

Pietų Rusijos miesto, esančio netoli Kazachstano, valdžia penktadienį paragino tūkstančius gyventojų nedelsiant evakuotis, kai po istorinio tirpstančio sniego potvynio išsiveržė didžiosios upės.

Vandenys toliau smarkiai kilo Rusijos Kurgano regione, į rytus nuo Orenburgo ir taip pat besiribojančiame su Kazachstanu. Pareigūnai sakė valstybinei naujienų agentūrai TASS, kad kelios gyvenvietės palei Tobolo upę artimiausiomis dienomis turėtų būti užtvindytos.

TASS pranešė, kad per parą iki ankstyvo sekmadienio regione buvo užtvindyta apie 770 namų. Orenburgo gyventojai kaltina valdžią, kad nesuskubo laiku reaguoti į padėtį. Potvynis regione padarė žalos šimtų tūkstančių gyventojų namams, o valdžia sekmadienį pranešė evakuavusi 16 500 žmonių, praneša TASS.

Delfi primena, kad praėjusį sekmadienį Rusija paskelbė nepaprastąją padėtį Orenburgo regione.

Pirmadienį Rusija pranešė, kad Urale, Volgos srityje ir Vakarų Sibire užtvindyta daugiau nei 10 tūkst. gyvenamųjų namų, gelbėjimo tarnybos evakuoja miestus, užlietus ištvinusių upių.

„Sibiro, Pavolgio (Volgos sritis) ir centrinių federalinių regionų teritorijose prognozuojamas oro temperatūros kilimas, smarkiai tirpsta sniegas, tvinsta upės“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)