Pasak vyriausybės atstovo Zakarios Abdourahamane, per sekmadienį surengtus reidus Nigerio ir Malio pasienyje esančiuose kaimuose žuvo 137 žmonės.

„Dabar sistemingai elgdamiesi su civiliais gyventojais kaip su taikiniais šie ginkluoti banditai žengė dar vieną žingsnį siaubo ir žiaurumo link“, – nurodė Z. Abdourahamane, skaitydamas pareiškimą visuomeninės televizijos eteryje.

Skelbdamas apie trijų dienų trukmės gedulą, prasidėsiantį antradienį, jis pažadėjo, kad vyriausybė padidins saugumą regione ir patrauks „šių bailių nusikalstamų aktų vykdytojus“ atsakomybėn.

Motociklais atvažiavę ginkluoti asmenys sekmadienį užpuolė Intazajenės, Bakorato, Vistanės kaimus ir šaudė „į viską, kas judėjo“, sakė vienas vietos valdžios atstovas.

Padidėjus aukų skaičiui, kuris ankstesniais duomenimis buvo mažiausiai 60, reiškia, kad sekmadienį įvykdytos atakos yra visų laikų pražūtingiausias džihadistų Nigeryje įvykdytas išpuolis.

Atsižvelgiant į naujus duomenis, per kiek daugiau nei savaitę Malio ir Nigerio pasienio regione žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 235.

Nigeris, kuris pagal Jungtinių Tautų sudarytą 189 valstybių išsivystymo sąrašą yra neturtingiausia pasaulio šalis, taip pat kovoja su džihadistų judėjimais, persimetusiais iš Malio ir Nigerijos.

Žuvo šimtai žmonių, beveik pusė milijono gyventojų turėjo palikti namus, padaryta didžiulė žala.

Minėti trys kaimai yra Tahvos regione, esančiame greta Tilaberio regiono, netoli „trijų sienų rajono“, kur susieina Nigerio, Burkina Faso ir Malio sienos.

Kovo 15 dieną 66 žmonės žuvo Tilaberio regione įtariamiems džihadistams užpuolus autobusą, kuriuo žmonės važiavo iš turgaus Banibangu, ir vieną kaimą, kur taip pat buvo padegtos grūdų saugyklos.