Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi jo advokatu Ivanu Gerasimovu.

„Jis man sakė turįs alibi“, – pareiškė gynėjas. Pasak teisininko, jis ketina pats rinkti įrodymus. „Kai turėsiu įrodymų, perduosiu juos tyrėjui“, – patikslino I. Gerasimovas.

Kovo 8 d. Maskvos Basmano rajono teismas leido suimti penkis B. Nemcovo nužudymo bylos figūrantus. Teismo sprendimu Anzoras ir Šadidas Gubaševai, Zauras Dadajevas, Chamzatas Bachajevas ir Tamerlanas Eskerchanovas bus suimti iki balandžio 28 d. Jie visi jau apskundė savo suėmimą.

Jiems inkriminuojamas nusikaltimas, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

55 metų B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didiįjį Moskvorečės tiltą. Tiriamos kelios nužudymo versijos – tiek politinės, tiek buitinės.

Maskvos teismas buvo informuotas, kad tie vyrai kaltinami pagal Rusijos baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nužudymą dėl finansinės naudos. Tikėtina, jog tai yra ženklas, kad B.Nemcovo nužudymą tiriantys pareigūnai pagrindine versija laiko užsakomąją žmogžudystę.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymu įtariamo Zauro Dadajevo advokatai pateikė apeliaciją dėl jų kliento sulaikymo. 

Z. Dadajevas anksčiau prisipažino nužudęs B. Nemcovą, tačiau dabar tvirtina, kad jis buvo jėga priverstas tą padaryti. Z. Dadajevas kalėjimo lankytojams pasakojo, kad jis dvi dienas buvo laikomas surištas, ant galvos jam buvo uždėtas maišas. Vyras teigė prisipažinęs tik dėl to, kad būtų išlaisvintas jo draugas.

Rusijos žmogaus teisių tarybos narys, antradienį aplankęs įtariamuosius kalėjime, nurodė, neva yra priežasčių tikėti, kad Z. Dadajevas prisipažino nužudęs politiką, kadangi buvo kankintas. Andrejus Babuškinas tvirtino, kad įtariamasis rodė jam antrankių ir virvių žymes aplink kojas, pasakojo, kad buvo kankintas elektra.

A.Babuškinas citavo Z.Dadajevo žodžius, jog jis buvo šiurkščiai spaudžiamas prisipažinti po to, kai praeitą savaitę buvo suimtas Ingušijos respublikoje Šiaurės Kaukazo regione. Įtariamasis tvirtino, kad dvi dienas buvo laikomas surakintas, o jam ant galvos buvo užmautas maišas.

„Jie visą laiką man šaukė: „Tu nužudei Nemcovą?!“ Aš sakiau, kad ne“, – A.Babuškinas citavo Z.Dadajevą.

Įtariamasis sakė, kad galiausiai prisipažino dėl nužudymo, siekdamas, kad būtų paleistas jo buvęs kolega Ruslanas Jusupovas, kuris buvo suimtas kartu su juo.

„Jie sakė, kad paleis jį, jeigu prisipažinsiu. Aš sutikau. Galvojau, kad išgelbėsiu jį, o mane atveš į Maskvą gyvą“, – Z.Dadajevas esą sakė A.Babuškinui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)