Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį perspėjo Rusiją dėl rimtų padarinių, jei ji ir toliau pažeidinės Turkijos oro erdvę. Savo ruožtu Maskva Ankaros kaltinimus pavadino "nepagrįsta propaganda".

Turkijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį pranešė, kad Rusijos naikintuvas "Su-34" sausio 29-ąją įskrido į Turkijos oro erdvę, nepaisydamas įspėjimų anglų ir rusų kalbomis.

Ministerija pareiškime nurodė iškvietusi Rusijos ambasadorių, siekdama pateikti griežtą protestą ir pasmerkti oro erdvės pažeidimą. Ankara apkaltino Maskvą įtampos eskalavimu tarp dviejų šalių.

"Reikalaujame Rusijos Federacijos nepažeidinėti Turkijos oro erdvės, kuri taip pat yra NATO oro erdvė", - sakoma ministerijos pareiškime.

Tuo metu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paragino Rusija elgtis atsakingai ir gerbti NATO oro erdvę. Pareiškime karinio bloko vadovas pridūrė, kad Maskva turi imtis visų būtinų priemonių, užtikrinančių, kad tokie pažeidimai daugiau nepasikartos.

Savo ruožtu Rusijos gynybos ministerija tikino, esą Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai, kurie šiuo metu yra Sirijoje, nieko nepažeidė.

"Turkijos pareiškimai, susiję su tariamu oro erdvės pažeidimu, yra nepagrįsta propaganda", - pareiškė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Turkijos ir Rusijos santykiai pašlijo, kai lapkričio 24 d. Turkija numušė Maskvos karo lėktuvą "Su-24", vykdžiusį kovinius antskrydžius Sirijoje netoli Turkijos sienos. Ankara teigia, kad bombonešis pažeidė jos oro erdvę, Rusija šiuos kaltinimus neigia. Po orlaivio piloto mirtimi pasibaigusio incidento Kremlius pritaikė Turkijai ekonomines sankcijas.