Nors Irano remiami sukilėliai tvirtino, kad smogė komerciniam laivui Adeno įlankoje, JAV kariuomenė vėliau pranešė, kad grupuotės raketos nepasiekė tikslo.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime hučiai teigė, kad jų „karinės jūrų pajėgos... įvykdė operaciją, nukreiptą prieš amerikiečių laivą“ – įvardytą kaip „Chem Ranger“ – „keliomis atitinkamomis jūrinėmis raketomis, kuri baigėsi tiesioginiais smūgiais“. Tačiau nei išpuolio laikas, nei kitos detalės nebuvo nurodytos.

JAV kariuomenės Centrinė vadavietė, atsakinga už Artimuosius Rytus, savo pranešime nurodė, kad hučiai ketvirtadienio vakarą „paleido dvi priešlaivines balistines raketas į tanklaivį „M/V Chem Ranger“, plaukiojantį su Maršalo salų vėliava, priklausantį JAV ir valdomą Graikijos“.

„Įgula pastebėjo, kad raketos nukrito į vandenį netoli laivo. Pranešimų apie sužeistuosius ar žalą laivui negauta“, – socialinėje žiniasklaidos platformoje „X“ pranešė vadavietė.

Specializuotoje interneto svetainėje „Marine Traffic“ nurodoma, kad „Chem Ranger“ yra chemines medžiagas gabenantis tanklaivis, plaukiantis iš Džidos (Saudo Arabija) į Kuveitą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)