Tuo metu Jemeno hučių išpuolis prieš krovininį laivą „Rubymar“ padarė didelę žalą laivui ir sukėlė 29 km naftos dėmę, teigia JAV kariuomenės Centrinė vadovybė. Su Belizo vėliava plaukiojantis, Didžiojoje Britanijoje registruotas ir Libane eksploatuojamas krovininis laivas „Rubymar“, gabenantis degiąsias trąšas, buvo apgadintas per sekmadienį surengtą raketų smūgį, kurį, kaip teigia Irano remiami hučių sukilėliai.

Ankstų šeštadienį pranešta, kad per naktinius smūgius Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 100 žmonių, o Izraelio žvalgybos vadas lankosi Paryžiuje, kur rengiami pokalbiai, skirti „atblokuoti“ pažangą kelyje link paliaubų ir palestiniečių smogikų laikomų įkaitų grąžinimo.

Derybos Paryžiuje bus surengtos po to, kai Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pateiktas planas dėl pokario Gazos Ruožo susilaukė pagrindinių sąjungininkių Jungtinių Valstijų kritikos ir jį atmetė Palestinos savivalda bei „Hamas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją