„Šie pareiškimai skelbiami turint konkrečių politinių tikslų pakeisti regiono realijas“, – IRNA citavo užsienio reikalų ministerijos atstovą Nasserą Kanaanį.

Nors atsakomybės už šį smūgį kol kas niekas neprisiėmė, JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį pareiškė, kad ataką prieš bazę Jordanijos šiaurės rytuose surengė „radikalios Irano remiamos smogikų grupuotės, veikiančios Sirijoje ir Irake“.

Tuo metu JK užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas pakartojo Iranui adresuotą raginimą regione imtis deeskalavimo veiksmų.

N. Kanaanis nurodė, kad tokie teiginiai esą kelia pavojų „regioninei ir tarptautinei taikai bei stabilumui“.

Pasak JAV ginkluotųjų pajėgų centrinės vadovybės (CENTCOM), per išpuolį buvo sužeisti dar 34 kariai. Aštuoniems iš jų prireikė evakuacijos.

JAV kariai dislokuoti bazėje netoli Jordanijos sienos su Iraku ir Sirija kaip tarptautinės kovos su „Islamo valstybe“ (IS) koalicijos dalis. Naujausias smūgis sukėlė pirmuosius JAV karinius nuostolius nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją