Irano prezidentas Ebrahimas Raisi sekmadienį perspėjo Izraelį ir jo sąjungininkus nesiimti jokių „neapgalvotų“ veiksmų po Teherano dronų ir raketų atakos, įvykdytos keršijant už kruviną smūgį jo konsulatui Damaske.

„Jeigu sionistų režimas (Izraelis) ar jo rėmėjai elgsis neapgalvotai, jie sulauks ryžtingesnio ir stipresnio atkirčio“, – pareiškė E. Raisi.

Šeštadienį sirenos aidėjo, o „Reuters“ žurnalistai Izraelyje išgirdo tolimus stiprius trenksmus ir trenksmus iš to, ką vietinė žiniasklaida vadino sprogstamųjų bepiločių orlaivių ataka. Pareigūnai pranešė, kad 7 metų mergaitė buvo sunkiai sužalota.

Kaip praneša BBC, pasak Izraelio kariuomenės, Iranas paleido į Izraelį daugiau nei 300 bepiločių orlaivių ir raketų, iš kurių 99 proc. buvo numušti. Per televizijos instruktažą Izraelio gynybos pajėgų atstovas Danielis Hagari taip pat sakė, kad kai kurie jų naktį buvo paleisti iš Irako ir Jemeno.

JAV prezidentas Joe Bidenas, telefonu kalbėjęs su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, sakė, kad sekmadienį sušauks Septynių didžiųjų ekonomikų grupės (G7) lyderių susitikimą, jog būtų suderintas diplomatinis atsakas į, jo teigimu, įžūlią Irano ataką. Prezidentas Joe Bidenas sako, kad JAV „padėjo Izraeliui numušti beveik visus iš Irano gaunamus dronus ir raketas“.

Praėjus šešiems mėnesiams nuo Izraelio ir „Hamas“ karo Gazoje ir didėjant didesnio regioninio karo grėsmei, „Axios“ citavo aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūną, sakiusį, kad Bidenas taip pat pasakė Netanyahu, jog JAV priešinsis bet kokiai Izraelio kontratakai prieš Iraną, rašo Reuters.

JT Saugumo Taryba turėtų susitikti sekmadienį po to, kai Izraelis paprašė pasmerkti Irano išpuolį ir priskirti Irano revoliucinės gvardijos korpusą teroristinei organizacijai.