„Tai mums labai aiškus pralaimėjimas“, – po sekmadienį vykusio balsavimo žurnalistams sakė žemės ūkio ministras Maurizio Martina.

„Matome, kad rezultatai nepateisins mūsų lūkesčių... Mums tai labai aiškiai neigiamas rezultatas“, – pridūrė jis.

Prognozuojama, kad Demokratų partijos vadovaujama centro kairioji koalicija surinks tik 23,1 proc. balsų. Tuo metu triskart premjero poste dirbusio Silvio Berlusconi vadovaujamam pagrindiniam dešiniųjų aljansui prognozuojama surinkti 35,5 proc. balsų, o prieš isteblišmentą nusistačiusiam i populistiniam Penkių žvaigždučių judėjimui (Movimento Cinque Stelle, M5S) – 32,5 procento.

„Rinkėjai pasisakė labai aiškiai ir nepaneigiamai. Populistai laimėjo, o Demokratų partija pralaimėjo, – savo „Facebook“ žinutėje rašė vienas iš šios partijos deputatų Andrea Marcucci. – Partija palieka Italija su daug geresniais (ekonomikos) rezultatais negu buvo anksčiau. Pradėsime iš naujo opozicijoje.“

Naujienų agentūra AGI nurodė, kad Demokratų partijos lyderis Matteo Renzi dabar svarsto galimybę atsistatydinti. Anksčiau jis tvirtino, kad nesitrauks, net jeigu jo partija pralaimės.