Italija yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis Europoje, tačiau ligos plitimas šioje šalyje lėtėja, o visuomenėje pasigirsta raginimų sušvelninti jau beveik mėnesį besitęsiantį karantiną.

Interviu laikraščiui „La Repubblica“ R. Speranza patikino, kad vyriausybė neatšauks socialinio atstumo reikalavimų, taip pat bus parengtos programos, leisiančios daugiau žmonių gydytis namuose ir taip atlaisvinti vietas ligoninėse. Be to, planuojama smarkiai padidinti atliekamų tyrimų dėl koronaviruso skaičių.

Pasak ministro, ketinama tyrimus atlikti milijonams žmonių, o toks testavimo mastas parodytų, „kiek italų buvo užsikrėtę, ar jie įgijo imunitetą, kurios vietovės gali grįžti prie normalaus gyvenimo“.

Jis taip pat pristatė planus atidaryti daugiau būtent COVID-19 skirtų ligoninių ir sukurti programėlę, kuri būtų skirta stebėti užsikrėtusiųjų judėjimą ir suteikti jiems nuotolinę prieigą prie medicininių paslaugų.
Vis dėlto, R. Speranza ragino nemanyti, kad karantino priemonės artimiausiu metu bus atšauktos, nes „nebus nė dienos, kai galėsime pasakyti, kad viskas baigėsi“, todėl esą būtų neatsakinga žadėti tikslią datą, kuomet gyvenimas vėl stos į vėžes.

Pakartodamas ekspertų įspėjimus, kad koronavirusas bus visiškai pažabotas tik tada, kai bus išrasta vakcina, ministras kalbėjo apie „sugyvenimo su virusu sąlygų“ kūrimą.

Italijoje karantinas įvestas nuo kovo 10 d. Apribojimai galioja iki balandžio 13 d., o, žiniasklaidos žiniomis, po šios dienos kai kuriems verslams gali būti leista atnaujinti veiklą.

Šeštadienio vakaro duomenimis, Italijoje pirmą kartą per pastarąsias 9 dienas COVID-19 aukų skaičius per parą sumažėjo iki žemiau 700 ribos. Vis dėlto, iš viso Italijoje koronavirusas nusinešė daugiausia pasaulyje – 15 362 – žmonių gyvybes.

Ispanijoje jau trečią parą iš eilės mažėja koronaviruso aukų skaičius

Ispanijoje trečią dieną iš eilės fiksuojamas nuo koronaviruso mirusių žmonių skaičius, sekmadienį, oficialiais duomenimis, aukų skaičius siekia 674.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, per pastarąsias 10 dienų tai yra mažiausiais mirčių per parą skaičius. Iš viso Ispanijoje nuo COVID-19 mirė 12 418 žmonių.

Užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius augo 4,8 proc. ir pasiekė 130 759.

Belgijoje hospitalizuotų COVID-19 pacientų skaičius pirmąkart yra mažesnis nei pasveikusių

Belgijoje per pastarąją parą hospitalizuotų koronavirusinės infekcijos COVID-19 pacientų skaičius pirmąkart yra mažesnis nei pasveikusiųjų, sekmadienį pranešė antikrizinio centro ir Sveikatos ministerijos atstovai.

Kaip pareigūnai informavo per kasdienę spaudos konferenciją, į ligonines per pastarąją parą paguldyti 499 žmonės, o išrašyti – 504.

Taip pat pareigūnai pranešė apie 164 naujus mirties nuo COVID-19 atvejus; bendras aukų skaičius šalyje siekia 1 447.

Per pastarąją parą užsikrėtusiųjų skaičius išaugo 1 260, iš viso infekcija patvirtinta 19 691 asmeniui.

Sekmadienį šalies ligoninėse buvo gydomi 5 735 žmonės, iš jų 1 261 – intensyviosios slaugos skyriuose.

Iš viso nuo kovo 15 dienos iš Belgijos ligoninių išrašytas 3 751 pacientas, gydytas nuo COVID-19.