„Laikydamasis teisėtos gynybos principo, laivas „Duilio“ šeštadienį Raudonojoje jūroje numušė droną“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Dronas, panašus į naudotus per ankstesnius išpuolius dronus, buvo už šešių kilometrų nuo Italijos laivo ir skriejo jo link“, – pridūrė ministerija.

Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai tvirtina, kad su Izraeliu siejamus laivus puola iš solidarumo su karo niokojamu Gazos Ruožu, kuriame Izraelis kovoja su palestiniečių grupuote „Hamas“.

Dėl neramumų Raudonojoje jūroje kelios bendrovės buvo priverstos pakeisti krovinių gabenimo maršrutus. Vengiant komerciškai svarbaus vandens kelio pailgėjo produktų pristatymo laikas ir išaugo išlaidos.

Pagrindinės Izraelio sąjungininkės Jungtinės Valstijos surengė atsakomuosius smūgius prieš hučių taikinius Jemene ir subūrė tarptautines pajėgas laivybai apsaugoti.

Italija yra pažadėjusi imtis vadovauti ES karinėms jūrų pajėgoms Raudonojoje jūroje, tačiau tam pirmiausia turi pritarti šalies parlamentas. Pranešama, kad procesas juda lėtai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją