„Italijos parama visada buvo įtikinama politiniu požiūriu, tačiau ji niekada nebuvo neribota šalies indėlio galimybių požiūriu. Techniniu požiūriu tai susiję su kiekybės ribojimu, o politinių sprendimų požiūriu niekas nepasikeitė“, – paaiškino ministras.

G. Crosetto pabrėžė, jog pagalba Ukrainai bus teikiama tokiu mastu, kad neištuštėtų pačios Italijos arsenalai.

Italijos gynybos ministerijos vadovas taip pat mano, kad Ukrainos fronte pasiekta strateginė aklavietė, ir reikalai krypsta konflikto politinio sprendimo link.

„Mes matome, kad padėtis Ukrainoje blogėja. Kyjevui labai sunku susigrąžinti prarastas pozicijas, o Maskvai niekada nepavyks užkariauti tautos, kurią ji užpuolė. Akivaizdu, kaip neįmanoma išspręsti konflikto mūšio lauke. Todėl mes ir toliau padedame tiems, kurie yra teisūs (ukraniečiams – UNIAN), tačiau kasdien analizuojame taktikas, naudingesnes dialogo užmezgimui, taikos siekimui ir užgrobtos bei suskaldytos teritorijos atstatymo pradžiai“, – sakė G. Crosetto.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, Italija perdavė Ukrainai kelis karinės pagalbos paketus. Be kita ko, fronte Ukrainoje naudojamos Italijos amerikiečių gamybos haubicos M109L. Kai kurių šaltinių teigimu, „apie šešiasdešimt mašinų jau perduota arba bus perduota Kyjivui“.

Be to, Italija kartu su Prancūzija perdavė Ukrainai vieną geriausių pasaulyje oro gynybos sistemų – SAMP-T. Ji naudojama Ukrainos sostinei saugoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją