Oficialias pirmadienio vakaro duomenimis, kasdien fiksuojamų naujų infekcijų skaičius Italijoje sumažėjo nuo pataruoju metu daugiau kaip 6 500 iki 4 800. Per 24 valandas mirė 601 žmogus. Tai atitinka nežymų 6 proc. sumažėjimą.

Duomenys dabar turi būti „rūpestingai įvertinti“, sakė S. Brusaffera. Esą dar prireiks laiko „tendencijai suprasti“. Italams ši pandemijos savaitė yra „labai svarbi“, pabrėžė ekspertas.

S. Brusaferras paragino tautiečius toliau griežtai paisyti šalies mastu galiojančių draudimų išeiti iš namų ir laikytis atstumo. „Blogo elgesio šiandien“ padariniai pasimatys po dviejų savaičių, įspėjo jis. „Mūsų gebėjimas griežtai laikytis taisyklių neabejotinai turės įtakos užsikrėtimų kreivei visuose regionuose“, - pridūrė ekspertas.

Dauguma italų, atrodo, jau susitaikė su griežtais karantino ribojimais. Tokie didmiesčiai kaip Milanas, Neapolis, Roma ir Florencija pastarosiomis dienomis buvo tarsi išmirę. Laikraščio „La Repubblica“ apklausa parodė, kad 94 proc. respondentų remia priemones kovoje su virusu.