Jei penki teisėjai skirs galutinį nuosprendį keturis kartus premjero poste dirbusiam S.Berlusconi, - pirmoje iš dešimčių jam iškeltų bylų - baigsis ištisi du dešimtmečiai, kai jis dominavo politikoje per savo įtaką žiniasklaidai ir politinius sugebėjimus.

Nuosprendis taip pat galėtų sukelti vyriausybės – Enrico Lettos centro kairės Demokratų partijos (PD) ir S.Berlusconi centro dešinės partijos „Laisvės tauta“ (PDL) nelengvos koalicijos – krizę ir vėl sukelti nežinomybę trečioje pagal dydį euro zonos ekonomikoje su potencialiomis pasekmėmis visame bloke.

Antradienį teisėjai paskelbė valandos pietų pertrauką, po to, kai vienas jų apibendrino teisinius argumentus ir dviejų žemesnės instancijos teismų nuosprendžius. Po pertraukos savo argumentus išdėstys prokuroras Antonello Mura.

S.Berlusconi advokatų komandos vadovas Franco Coppi žurnalistams sakė, jog mažai tikėtina, kad teismas sprendimą priims antradienį, nes teisėjai turi ir kitų bylų. Specialistai sako, kad sprendimas gali užtrukti iki ketvirtadienio.

Kasacinis Teismas svarsto paskutinę galimą 76 metų žiniasklaidos magnato apeliaciją dėl ketverių metų kalėjimo bausmės, pagal amnestiją pakeistos vienų metų kalėjimo bausme, ir draudimo penkerius metus užimti valstybės postus, kaip nusprendė žemesnės instancijos teismai dėl sukčiavimo įsigyjant jo žiniasklaidos imperijos „Mediaset“ transliavimo teises.

Šioje byloje trys kiti žmonės jau yra nuteisti.

Jei S.Berlusconi bus galutinai nuteistas, jis dėl senyvo amžiaus neturėtų vykti į kalėjimą, tačiau tuo atveju turėtų dirbti visuomenei naudingą darbą arba atlikti kalėjimo bausmę namų arešto sąlygomis.