Po sekmadienį kilusio gaisro buvo užfiksuoti keli apsinuodijimo dūmais atvejai, tačiau apie rimtus sužeidimus ar mirtis nepranešta.

Apie gaisrą informavo 15-ojo aukšto gyventojas, kuris nusileisdamas iš pastato įjungė signalizaciją ir liepė kitiems evakuotis. Pastate gyveno ir italų reperis Mahmoodas, 2019 metais tapęs San Remo muzikos festivalio nugalėtoju.

Gyventojai pasakojo, kad gaisras greitai išplito per fasado apdailos plokštes, kurios turėjo būti atsparios ugniai, pranešė laikraštis „Corriere della Sera“.

„Gaisro priežastis dar nenustatyta, tačiau panašu, kad liepsnos greitai išplito dėl šiluminės pastato dangos“, – nurodė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Carlo Sibia.

Tuo metu įvykio vietoje apsilankęs meras Giuseppe Sala sakė matęs, kad kai kuriems gaisrininkams apdegė rankos kovojant su liepsnomis.

Ugniagesiai laužė duris butas po buto, ieškodami viduje likti galėjusių žmonių, o vėliau apskambino gyventojus, kurių tuo metu nebuvo rasta vietoje.

„Nėra jokių įrodymų, kad kas nors būtų dingęs“, – pažymėjo ugniagesių vadas Felice Iraca.

Vis tik ugniagesiai tęsė paieškas pastate ir vertino padarytą materialinę žalą. Tuo metu prokurorai pradėjo tyrimą, ieškodami bet kokių neteisėtų veiksmų požymių.

60 m aukščio daugiabutis, įtrauktas į 2012 metų plėtros projektą, buvo suprojektuotas taip, kad atrodytų lyg laivo kilis. Ant stogo buvo įrengta aliuminio burė, kuri sudegė ir gabalais nukrito ant žemės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)