Penktąja koronaviruso auka šalyje tapo 88-erių vyras iš šiaurinio Lombardijos regiono, kuris yra labiausiai paveiktas viruso epidemijos, spaudos konferencijoje teigė A. Borrellis.

A. Borrellis patvirtino, kad Italijoje šiuo metu 219 žmonių diagnozuotas koronavirusas, Lombardijos regione fiksuoti 167 užsikrėtimo atvejai, Veneto – 27, o Emilijos-Romanijos – 18. Keli patvirtinti užsikrėtimo atvejai yra ir dar dviejuose regionuose.

Nepaisant plintančio koronaviruso, Italija įgyvendina griežtas priemones protrūkiui stabdyti, todėl, pasak A. Borrellio, šalis vis dar yra saugi užsieniečiams.

„Mūsų šalyje užfiksavome du židinius, reagavome visapusiškomis ir griežtomis priemonėmis, todėl manome, kad mūsų šalis yra saugi, galite čia atvykti be jokių problemų“, – pareiškė jis.

Prancūzijoje įstrigo iš Italijos atvykusio autobuso keleiviai


Iš Milano Italijoje į Lioną Prancūzijoje atvykusio autobuso keleiviams pirmadienį buvo neleista iš jo išlipti, nes dėl koronavirusą primenančių simptomų buvo hospitalizuotas jų vairuotojas, informavo saugumo šaltiniai.

Policija saugumo juosta aptvėrė teritoriją Perašo stotyje, kur stovi tas autobusas, ir nurodė keleiviams likti transporto priemonėje, nurodė Liono regiono viešojo saugumo departamento atstovė.

Kol kas nežinoma, kiek žmonių yra tame autobuse.

Milanas yra Italijos Lombardijos regiono sostinė. Šis regionas tapo didžiausiu koronaviruso protrūkio epicentru Europoje. Visame pasaulyje koronavirusas COVID-19 jau pareikalavo beveik 2,6 tūkst. gyvybių.

Italijoje nuo šios ligos mirė keturi žmonės, o keliolika Lombardijos miestelių buvo izoliuoti.

Naujienų portalas „LyonMag“ pranešė, kad italas autobuso vairuotojas dėl smarkaus kosulio buvo nuvežtas į ligoninę tyrimams.

Regiono sveikatos apsaugos pareigūnai situacijos kol kas nekomentuoja.

Pigių kelionių bendrovė „FlixBus“ pranešė, kad prieš atvykdamas į Lioną minėtas autobusas buvo sustojęs Turine Italijoje ir Grenoblyje Prancūzijoje.

Mauricijuje neleista išlipti 70 iš Italijos atskridusių žmonių


Iš Romos į Mauricijų skridęs Italijos oro linijų „Alitalia“ lėktuvas buvo izoliuotas dėl įtarimų, kad jame gali būti koronavirusu užsikrėtusių žmonių, paskelbė Italijos vyriausybė.

Italijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad šiuo metu palaiko ryšį su „Alitalia“ ir su Italijos ambasada Pietų Afrikoje, kad padėtų lėktuve įstrigusiems italams.

Žiniasklaidos duomenimis, išlipti neleista iš viso apie 70 žmonių, atvykusių iš koronaviruso labiausiai paveiktų Italijos šiaurinių Lombardijos ir Veneto regionų.

„Alitalia“ teigimu, lėktuvas sekmadienį pakilo iš Romos.

Mauricijaus pareigūnai nurodė keleiviams iš Lombardijos ir Veneto pasirinkti: likti Mauricijuje, tačiau tokiu atveju jie būtų izoliuoti, arba neišlipant iš lėktuvo grįžti atgal į Italiją, skelbia laikraštis „Corriere della Sera“.

Kitiems maždaug 300 keleivių po medikų patikros leista išsilaipinti Mauricijuje.

Anksčiau pirmadienį Italija pranešė apie ketvirtą koronaviruso auką šalyje. Italijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius yra didžiausias Europoje.