Buvęs Italijos parlamentaras ir šių metų birželį mirusio buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi įsteigtos konservatorių partijos „Forza Italia“ narys Giancarlo Pittelli už grotų praleis 11 metų.

Laisvės atėmimo bausmes už dalyvavimą nusikalstamoje organizacijoje išgirdo ir keletas buvusių policijos pareigūnų ir buvęs rajono tarybos narys.

Prieš daugiau nei 300 įtariamų mafijos organizacijų narių ir jų padėjėjų pradėtos bylos teisme nagrinėtos nuo 2021 m. pradžios.

Teismas, kuriam pirmininkavo teisėja Brigida Cavasino, daugelyje bylų pritarė nuosprendžiams, kuriuos rekomendavo prokurorai, visiems kaltinamiesiems reikalavę skirti iš viso daugiau nei 4 700 metų laisvės atėmimo bausmę Teismo nuosprendžiui perskaityti prireikė kelių valandų.

Kaltinamiesiems buvo pareikšti kaltinimai dėl žmogžudysčių, narystės nusikalstamoje organizacijoje, prekybos narkotikais, pinigų plovimo ir valstybės pareigūnų papirkinėjimo.

Kalabrijoje, kur ir vyko teismo procesas, veikianti „'Ndranghet“, kadaise buvusi trečia pagal dydį mafijos organizacija po Sicilijos grupuotės „Cosa Nostra“ ir „Camorra“ iš Neapolio, ilgainiui tapo didžiausiu nusikaltėliu sindikatu Italijoje, turinčiu ryšių visame pasaulyje.

Manoma, kad ši organizacija kontroliuoja beveik visą Europos neteisėtos prekybos kokainu tinklą, kurio metinė apyvarta siekia 55 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją