Vokietijos ligoninės atsidūrė dramatiškoje padėtyje, o intensyviosios terapijos skyriai – ant žlugimo slenksčio, feisbuke parašė ji.

Prisimindama Vokietijos pagalbą Italijai 2020 m. pavasarį, „manau, kad dera ir yra mūsų pareiga pasiūlyti Vokietijai galimybę priimti pacientus mūsų ligoninėse, suteikti patalpas ir intensyvią priežiūrą“, sakė L. Moratti. Ji jau nurodė regiono generaliniam gerovės direktoratui imtis veiksmų šiuo klausimu.

Nacionalinės regionų medicinos paslaugų agentūros duomenimis, Lombardijoje penktadienį buvo užimta tik 4 proc. intensyviosios terapijos lovų. Visoje šalyje intensyviosios terapijos skyrių užimtumas siekė 6 procentus. Praėjusią savaitę Pietų Tirolio provincija priėmė du pacientus iš Freisingo Bavarijoje.

Per pirmąją koronaviruso bangą intensyvios terapijos skyriai Šiaurės Italijoje, labiausiai Bergamo mieste Lombardijoje, buvo ypač perpildyti. Mirusių pacientų, karinėmis transporto priemonėmis išvežamų iš miesto, nuotraukos pasklido visame pasaulyje. Tuo metu į Vokietijos reanimacijos skyrius buvo priimti 44 pacientai italai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją