„Mes suvokiame, kad esame dramatiškoje padėtyje, suvokiame riziką, su kuria susiduria Italija“, – sakė jis pirmojoje oficialioje kalboje po pirmadienį pasibaigusių dviejų dienų rinkimų.

P.L.Bersani koalicija per itin svarbius rinkimus laimėjo daugumą žemuosiuose parlamento rūmuose, bet nesugebėjo laimėti aukštųjų rūmų. „Mes nelaimėjome, nors ir esame pirmi“, – sakė jis žurnalistams.

P.L.Bersani taip pat bendrais bruožais apibrėžė reformų programą, kurioje būtų ir rinkimų įstatymų tobulinimas, politinių išlaidų mažinimas; ir kitų partijų parlamente būtų paprašyta patvirtinti tai.

Pasak jo, keblus rinkimų rezultatas rodo, kad taupymo politika savaime neįveiks krizės. „Varpas skamba ir Europai“, – pridūrė jis.

Analitikų nuomone, jo koalicija galėtų suformuoti platesnę trumpalaikę koaliciją su kitomis partijomis bei kartu su jomis valdyti šalį keletą mėnesių – gal iki naujų rinkimų, arba valdyti be platesnės koalicijos, bet su protestuojančio Penkių žvaigždučių judėjimo parama parlamente.

Tuo tarpu pats P.L.Bersani sakė neketinąs sudaryti užkulisinius sandorius nei su Silvio Berlusconi centro dešiniąją koalicija, nei su buvusio komiko Beppe Grillo vadovaujamu Penkių žvaigždučių judėjimu.

Apie B.Grillo vadovaujamą judėjimą P.L.Bersani pasakė, kad „lig šiol jie yra pasakę, kad visi turėtų eiti namo; dabar jie taip pat yra vidinėje pusėje; arba tegu jie eina namo, arba sako, ką jie nori daryti su šalimi“.