„Delfi“ šaltinių Rusijos akademinių emigrantų teigimu, Amerikos ir Europos politikai bei valdininkai, dirbantys išvien su Rusijos politiniais išeiviais, neoficialiai jau seniai reiškia susierzinimą dėl Rusijos politinių emigrantų retorikoje dominuojančių gana radikaliai dešiniųjų, rasistinių, homofobiškų ir mizoginistinių nuostatų.

Apie tai, kas blogai su Rusijos liberaliaisiais politiniais emigrantais, kiek jų požiūris artimas Rusijos valdančiajam režimui ir ar galima jį vadinti idėjine alternatyva putinizmui, D. Dubrovskis pasikalbėjo su „Delfi“.

Dmitrijus Dubrovskis – doktorantas, socialinių mokslų fakulteto darbuotojas, Karolio universiteto Prahoje Boriso Nemcovo vardo Rusijos tyrimų magistrantūros studijų programos lektorius. Baigė studijas Europos universitete Sankt Peterburge, dėstė Maskvos aukštojoje ekonomikos mokykloje, Bardo koledže ir JAV Kolumbijos universitete. Jo mokslinių interesų sritys – žodžio laisvė ir mažumų teisės, akademinės teisės ir laisvės, specialioji teismo ekspertizė. Rusijoje paskelbtas „užsienio agentu“.