Kai Boyne‘as Annesley parašė žinutę savo dukrai, atostogavusiai Tailandui priklausančioje Koh Tao saloje, jis nežinojo, kad ji jau nebegyva. Tik kai prie jo durų prisistatė policija, vyras suprato, kad įvyko kažkas baisaus.

„Pamenu, kai parašiau jai žinutę, nes mėginome su ja susisiekti jau 24 valandas, ir paklausiau: „Ar tau viskas gerai?“. Manėm, kad gal interneto ryšys buvo prastas. Tačiau akivaizdu, kad ji neatsakė, nes jau buvo nebegyva“, – pasakojo vyras.

Nepaaiškinta Naujojoje Zelandijoje gimusios 23 metų Christinos Annesley mirtis Mirties sala pramintoje egzotiškoje vietoje skamba tarsi istorija iš detektyvinio romano. Gandai apie paslaptingus stebėjimo kamerų įrašus, neaiškūs kraujo tyrimai ir paslaptingas švedas – visi šie faktai pastaruosius ketverius metus neduoda ramybės merginos šeimai. Kas gi įvyko prieš jos kūną surandant paplūdimyje?

„Giliai širdyje jaučiau, kad įvyko kažkas negero. Dabar esu dar įtaresnis, – telefonu iš Didžiosios Britanijos kalbėdamas su portalu news.com.au sakė B. Annesley. – Netikiu, kad kada nors išsiaiškinsime, kas jai nutiko. Nėra įrodymų, nes jų gauti paprasčiausiai negalima – valdžia pernelyg korumpuota.“

Po serijos neaiškių mirčių Koh Tao saloje žmonės ėmė dar labiau abejoti vietos valdžia. O nužudytųjų artimieji perspėja, kad saloje esą siautėja „serijinių žudikų šeima“, kurie „netrukdomi žudo ir prievartauja“.

Koh Tao sala, dar žinoma Vėžlių salos pavadinimu, yra tikra nardytojų svajonė. Dėl įstabaus vietos paplūdimio turizmo sektorius čia klesti jau ne vienerius metus. Tačiau salos grožis slepia makabrišką paslaptį apie vietos mafiją.

Užsienio turistai plūsta čia pramogauti, tačiau „mirčių ir paslaptingų dingimų čia įvyksta tiek, kad sala gali tapti CSI serialo frančize“.

Serija neišaiškintų incidentų gadina šios salos reputaciją, ir kai kurie žmonės ją jau vadina turistų spąstais: vandenyje randama žmogaus kūno dalių, nemažai teigiančių, kad saloje siautėja nekontroliuojama mafija.

Spaudos antraštėse Koh Tao sala atsidūrė 2014 metų rugsėjį, kai tame pačiame paplūdimyje, kur 2012 metais buvo rastas negyvas 32 metų britas IT specialistas Benas Harringtonas, buvo aptikti 23 metų Hannahos Witheridge ir 24 metų Davido Millerio pusnuogiai kūnai. Mergina prieš mirtį buvo išžaginta.

O vos po kelių mėnesių – 2015 metų sausį – buvo rastas ir Christinos Annesley kūnas. Saloje mįslingomis aplinkybėmis žuvo ir britai Nickas Pearsonas ir Luke‘as Milleris, belgė Elise Dellemange, šveicaras Hansas Peteris Suteris ir prancūzas Dimitri Povse‘as. Rusės Valentinos Novožjonovos vis dar ieškoma.

Kalbama, kad vietos gyventojai puikiai žino, kas juos visus nužudė, tačiau niekas neprabils, nes bijo keturių mafijos šeimų.

Tai, kas vyko iki Christinos mirties, vis dar neišaiškinta, o jos tėvai sako, kad merginos kūnas kelias dienas išgulėjo vietos šventykloje, kol buvo atliktas skrodimas.

„Jie ieškojo Christinos 24 valandas, o ji gulėjo karštyje. Mano pagrindinis rūpestis buvo pargabenti ją namo padorios būklės, kad bent jau galėtume į ją paskutinį kartą pažiūrėti“, – sakė merginos tėvas.

Kai kas saloje vyrui sakė, kad ji buvo nužudyta, nes „vaikščiojo ir klausinėjo apie ankstesnes mirtis saloje ir fotografavo paplūdimį. Buvo perspėta, kad taip elgtis yra pavojinga“.

Problemos su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija ir vietos valdžios institucijomis Koh Tao saloje B. Annesley privertė manyti, kad jo dukters mirtis yra įtartina, o įrodymų stoka rodo tyrėjų nekompetentingumą.

„Aš pareikalavau kraujo tyrimų o jie pradėjo kaišioti pagalius į ratus. Ėmė reikalauti didelės sumos pinigų, – pasakojo nužudytos merginos vyras. – Tačiau kai galiausiai kraujo mėginiai atkeliavo į Didžiąją Britaniją, koronerė jau buvo padariusi skrodimą, ir tie mėginiai jiems buvo beverčiai. Jie nieko negalėjo padaryti. Britų koronerė sakė, kad jie neatitinka specifikacijų. Jie nebuvo tinkami tirti. Taip ji pasakė.“

Christina planavo keturių mėnesių atostogas ir norėjo pakeliauti po Pietryčių Aziją: aplankyti Vietnamą, Kambodžą, Australiją ir Naująją Zelandiją. Deja, mirė po dviejų savaičių nuo kelionės pradžios.

Iš pradžių B. Annesley, kuris gimė Naujojoje Zelandijoje ir persikėlė į Didžiąją Britaniją, kai Christina buvo maža, manė, kad jo dukra galėjo mirti nuo vaisto tramadolio ir alkoholio kombinacijos. Ji taip pat vartojo antibiotikų nuo tonzilito.

„Mes vis dar su tuo nesusitaikėme“, – sakė vyras.

Ėmus vis labiau plisti kalboms apie saloje mirštančius žmones bei mirusiųjų šeimoms pradėjus vis garsiau apie tai kalbėti, pradėjo sklisti gandų apie tamsesnę istorijos pusę.

„Mes tikrai nenumanėme ir neįtarėme, kad Tailandas yra tokia korumpuota šalis, – portalui news.com.au sakė B. Annesley. – Koh Tao saloje mirė be galo daug žmonių. Net nesuvokiau, kiek daug. Manau, kad jie nenori, kad kažkas sužinotų. Galite įsivaizduoti, kad kai netenki vaiko, iš pradžių nelabai gali mąstyti, juo labiau kažką daryti. Viskas yra taip šviežia, ir tiesiog negalvoji. Tačiau, prabėgus kuriam laikui, mes ėmėme domėtis. Jau po visko mums buvo „Facebook“ tinkle papasakota, kas jai galėjo nutikti, tai tikrai baisu, tačiau mes manėme, kad tai tebuvo pokštai, ir juos ignoravome.“

Christinos šeimai pavyko identifikuoti paskutinį asmenį, kuris matė merginą gyvą. Šeimai teko pačiai tirti merginos mirtį. Peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, buvo identifikuotas švedas, kuris paskutinis matė Christiną gyvą, nes palydėjo ją į jos namelį ir išėjo jos mirties rytą.

„Kai paprašiau vaizdo stebėjimo kamerų įrašo, tik norėjau juos pamatyti, nes tai buvo paskutiniai vaizdai, kai mano mažoji mergaitė dar buvo gyva. Ir jie man atsakė, kad turiu susimokėti. Vėliau jie sakė, kad įrašus pametė. Dabar net nežinau, ar jie iš viso egzistavo“, – sakė nužudytos merginos tėvas.

Jis tikisi, kad JK parlamentui Koh Tao saloje nužudytų jaunų žmonių tėvų vardu perduota peticija paskatins žmones „nevykti į tą salą, kol ji netaps saugi“.