Pykstama ne ant superžvaigždės, bet ant Singapūro vyriausybės dėl išskirtinio susitarimo, kurį ši sudarė su koncertų organizatoriais, siekdama užtikrinti, kad miestas-valstybė būtų vienintelė vieta Pietryčių Azijoje, kur ji koncertuos.

T. Swift sužėrė netikėtą pelną Singapūrui – kaip paprastai bet kuriai šaliai, kur tik ji lankosi, – nes gerbėjai išlaidauja skrydžiams, apgyvendinimui ir suvenyrams šiame mieste-valstybėje.

Tačiau regiono šalys išreiškė nepasitenkinimą, o Filipinų įstatymų leidėjas Joey’is Salceda pareiškė, kad išskirtiniai sandoriai nėra tai, „ką daro geri kaimynai“.

Ministras pirmininkas Lee Hsien Loongas antradienį, reaguodamas į kritiką, pabrėžė, kad Singapūras šiuo susitarimu su superžvaigžde nėra „nedraugiškas“ kaimynams.

„[Mūsų] agentūros susitarė su ja, kad ji atvyks į Singapūrą ir surengs koncertą, o Singapūras taps jos vienintele stotele Pietryčių Azijoje“, – sakė Lee Hsien Loongas per spaudos konferenciją Melburne valstybinio vizito Australijoje metu.

„Jai buvo suteiktos tam tikros paskatos ir pasiektas susitarimas. Pasirodė, kad tai buvo labai sėkmingas susitarimas. Nemanau, kad jis yra nedraugiškas.“ „Jei nebūtume sudarę tokio susitarimo, ar ji būtų atvykusi į daugiau Pietryčių Azijos vietų? Galbūt, o galbūt ne?“ – pridūrė jis.

Taylor Swift gerbėjai Singapūre

Singapūro pareigūnai anksčiau pripažino pasiūlę T. Swift subsidiją, nors šalies kultūros ministras Edwardas Tongas sumenkino dotacijos dydį ir pirmadienį pareiškė, kad „ji nėra tiksli ir nėra tokia didelė, kaip spėliojama“.

Vasario 16 d. Bankoke vykusiame verslo forume Tailando ministras pirmininkas Srettha Thavisinas teigė, kad Singapūras sumokėjo Taylor Swift iki 3 mln. JAV dolerių už pasirodymą su išimtinumo sąlyga koncertuoti šalyje.

T. Swift komanda nesureagavo į šią polemiką ir neatsiliepė į CNN prašymą pakomentuoti. Tiek Tailande, tiek Filipinuose pastaruoju metu koncertavo ir gerbėjus pakerėjo aukšto kalibro tarptautiniai muzikos atlikėjai, tarp jų ir „Coldplay“.

„Eras Tour“ – tai ekstravagantiškas turas po daugelį žemynų, kuris tapo daugiausia uždirbusiu visų laikų turu, o pati T. Swift uždirba Singapūrui tikrai daug pinigų.

Taylor Swift gerbėjai Singapūre

Suplanuota, kad T. Swift pasirodys 300 000 gerbėjų Singapūre šešis vakarus, į kuriuos išparduoti visi bilietai, į juos 70 proc. lankytojų atvyksta iš užsienio ir mieste-valstybėje išleis iki 370 mln. JAV dolerių, rodo vieno „Maybank“ ekonomisto apskaičiavimai.

Anot Singapūre veikiančios kelionių platformos „Trip.com“ generalinio direktoriaus Edmundo Ongo, nuo kovo 1 iki 9 d., kai T. Swift lankosi mieste, Singapūro atvykstamųjų skrydžių šoktelėjo 186 proc., o apgyvendinimo užsakymų skaičius išaugo beveik penkis kartus.

Tokie didelio masto pasauliniai muzikos renginiai yra paspirtis Singapūro su kelionėmis susijusioms paslaugoms, kurios gali sudaryti iki 10 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP), neseniai paskelbtuose komentaruose rašė HSBC banko ASEAN ekonomistas Yunas Liu.

Gerbėjai iš Filipinų, Tailando, Kinijos ir kitų regiono šalių išleido tūkstančius dolerių koncertų ir lėktuvo bilietams, kad galėtų stebėti T. Swift pasirodymą, taip pat viskam, ko reikia, kad galėtų praturtinti savo patirtį blizgiomis suknelėmis ir teminiais kostiumais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją