Filmuota medžiaga, kurioje po Re‘im muzikos festivalio ginkluoti „Hamas“ nariai vežėsi automobilio priekaboje kruviną merginą su lūžusia koja, šaukdami „Allahu Akbar“, po spalio 7-osios teroristinio išpuolio tapo „Hamas“ žiaurumo simboliu.

Lapkričio pradžioje Shani artimieji patvirtino, kad mergina negyva. Kiek anksčiau jie stengėsi neprarasti vilties ir iki paskutinės akimirkos tikėjosi, kad jų duktė gyva.

Shani gimė 2001 m. izraeliečio ir vokietės šeimoje, beveik visą vaikystę praleido Amerikoje. Pastaraisiais metais ji dirbo tatuiruočių meistre, turėjo daug sekėjų instagrame. Pasak artimųjų, ji buvo pacifistė, nenorėjo netgi atlikti karinės tarnybos Izraelio kariuomenėje, kurioje karinė tarnyba privaloma ir moterims; Shani jos išvengė dėl turimos Vokietijos pilietybės.

Shani tėvai Nissimas ir Ricarda, abu inžinieriai, gyveno Vokietijoje. Po spalio 7-osios kelis kartus sulaukę grasinimų, jie, saugumo sumetimais, išvyko į Izraelį. Kai estų Delfi paprašė interviu, merginos motina pasakė nebegalinti kalbėti apie dukters mirtį, spalio 7-osios įvykius ir teigė, kad „Hamas“ sužlugdė jos šeimą. Su žurnalistu bendravo merginos tėvas Nissimas.

– Pone Loukai, užjaučiame jūsų šeimą dėl skaudžios netekties. Ar dabar sulaukėte visų atsakymų į klausimus apie Shani mirtį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)