Buvęs ministras bei tranzito ekspertas Raivo Vare ir leidėjas Hansas H. Luikas pakalbino Europos Sąjungos (ES) specialųjį pasiuntinį sankcijų klausimais Davidą O`Sullivaną, kad be kitų klausimų išsiaiškintų, kodėl mes negalime ar nenorime taikyti JAV taktikos.

D. O`Sullivanas bando užtaisyti prekybos sankcijų spragas, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui būtų sunkiau ir brangiau kariauti. Jis jau trečią kartą skrenda į Turkiją, jog dar kartą pareikalautų, kad Turkijos įmonės liautųsi tiekusios lustus ir optiką Rusijos karo vadams. Didžioji dalis šių prekių rusus pasiekia per Kiniją. Tačiau D. O`Sullivanas į Pekiną neskrido ir neketina to daryti, nes vien europiečių reikalavimai nieko nepakeis. Tačiau Europa nėra viena; JAV sankcijų rykštė yra kur kas veiksmingesnė. Kodėl JAV požiūris nėra naudingas Europai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją