Kaip išsiaiškino žurnalistai, V. Denisovas yra 72-ojo specialiųjų tarnybų centro (GRU karinis padalinys Nr. 54777) darbuotojas. Šis centras užsiima dezinformacijos sklaida, taip pat ir užsienyje, GRU interesais ir tikslais.

Denisovas gimė 1967 metais Ukrainos Užkarpatės srityje ir po mokyklos įstojo į Lvivo aukštąją karinę politinę mokyklą, kurioje buvo rengiami politiniai pareigūnai ir karo žurnalistai, sakoma tyrime. 1992 metais jis atsisakė duoti priesaiką Ukrainai ir kartu su kitais tokiais kaip jis atsisakiusiais duoti priesaiką persikėlė į Maskvą. Ten jis buvo apgyvendintas karininkų bendrabutyje, esančiame šalia GRU būstinės.

„The Insider“ duomenimis, kurį laiką V. Denisovas dirbo Rusijos gynybos ministerijos laikraštyje „Krasnaja zvezda“, kur daugiausia rašė apie oro desanto kariuomenės veiklą. Žinoma, kad 2005 metais jis gavo žinybinį butą ir eilinio karininko pažymėjimą. 2013 metais V. Denisovas dirbo Maskvos srities vyriausioje tyrimų valdyboje. Kuo jis ten užsiėmė, žurnalistams nepavyko nustatyti.

Iš Tyrimų komiteto V. Denisovas perėjo į jau minėtą 72-ąjį specialiųjų tarnybų centrą. 2016 metais jam buvo suteiktas oro desanto pulkininko laipsnis, o 2019 metais jis buvo paskirtas „Sputnik“ vyriausiuoju redaktoriumi Pietų Osetijoje. Po to vadovavo radijo stočiai Baku, o 2022 metais persikėlė į Kišiniovą.

Rugsėjo 13 dieną V. Denisovas buvo išsiųstas iš Moldovos. Šalies valdžios institucijos 10-čiai metų paskelbė jį „nepageidaujamu asmeniu“ Moldovos teritorijoje. V. Denisovas skundėsi, kad jam neleista susikrauti daiktų ir išsivežti naminių gyvūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją