Vaizdo įraše matyti, kaip du vyrai sėdi Rusijos sostinės požeminiame traukinyje. Jų dėmesį patraukia tame pačiame vagone važiuojantis tamsaus gymio keleivis, rašo dailymail.co.uk.

Vienas iš užpuolikų linkteli kitam, kažką sušnabžda ir tuomet abu vyrai išsitraukia ginklus. Vaizdo įrašą su įžūliu išpuoliu gavo Rusijos leidinys „Life News“.

Jaunesnis užpuolikas naudojo vadinamą trauminį pistoletą, iš kurio šovė 30 metų Chašimui Latipovui į pilvą. Auka buvo atvykusi iš Dagestano – Kaukazo regiono pietinėje Rusijos dalyje.

Užpuolikas spiria Ch. Latipovui ir paleidžia dar vieną šūvį. Tuomet prideda pistoletą prie aukos galvos. Kiti keleiviai susispiečia vagono gale.

Tada abu vyrai nusisuka nuo aukos, bet toliau grasina pistoletais. Galiausiai Nagornajos stotyje jie išlipa iš metro.

Šis incidentas įvyko lapkričio 17 dieną. Saugumo kamera užfiksavo abiejų užpuolikų veidus.

Ch. Lapitovas per stebuklą liko gyvas, bet buvo sunkiai sužeistas.

„Šaudytojų tapatybės dar nežinomos, mes jų ieškome“, - „Life News“ sakė vienas teisėsaugos šaltinis.

„Auka buvo atvežta į ligoninę su viena kulka žandikaulyje ir rimtais veido sužalojimais“, - pridūrė jis.

Ch. Lapitovui buvo atlikta operacija, bet vėliau jam reikės naujų operacijų.

Saugumo kamerų įrašas buvo paviešintas tam, kad padėtų sučiupti užpuolikus.

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai Rusija akylai stebima dėl rasistinių išpuolių. Pastaruoju metu joje surengta ne viena rasistinė ataka, o per futbolo rungtynes užsienio žaidėjai nuolat sulaukia įžeidinėjimų.

Naujausias užpuolimas įvyko likus mažiau kaip trims mėnesiams iki žiemos Olimpinių žaidynių Sočyje, kai į Rusiją atvyks tūkstančiai sporto aistruolių.