Apsilankęs naujo oro uosto vietoje, Lee Jae-myungas ėjo su būriu žurnalistų, kai prišokęs vyras smogė jam į kaklą. Pietų Korėjos televizijos kanalų parodytoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip 59 metų politikas susmuko ant žemės, žmonės puolė jam padėti. Vienas vyras spaudė nosinę prie Lee Jae-myungo kaklo.

Jis „ėjo automobilio link, kalbėdamasis su žurnalistais, kai užpuolikas paprašė jo autografo“, vietos transliuotojui YTN sakė liudytojas ir pridūrė, kad panašu, jog Lee smogta peiliu.

Lee buvo nuneštas į greitosios pagalbos automobilį ir vėliau sraigtasparniu nuskraidintas į ligoninę, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“. Pasak jos, vežamas į Pusano nacionalinę universitetinę ligoninę jis kraujavo, bet buvo sąmoningas.

„Tai teroro aktas prieš Lee ir rimta grėsmė demokratijai, to niekada neturėtų įvykti jokiomis aplinkybėmis“, – žurnalistams prie ligoninės sakė Demokratų partijos parlamentaras Kwonas Chil-seungas, pareikalavęs, kad policija „nuodugniai“ ištirtų išpuolį.

Pasak Busano policijos, Lee Jae-myungas patyrė „vieno centimetro plėštinę žaizdą ant kaklo“, jis „išlieka sąmoningas ir kraujuoja nežymiai“.

Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip policijos pareigūnai pargriovė užpuoliką ant žemės. Jis buvo su kepure, ant kurios buvo parašytas Lee Jae-myungo vardas. Pasak žiniasklaidos, užpuolikas buvo sulaikytas.

Pretendentas į prezidentus


Per įtemptus prezidento rinkimus 2022 m. Lee Jae-myungas pralaimėjo konservatoriui Yoon Suk Yeolui. Išgirdęs apie išpuolį, prezidentas pareiškė „didelį susirūpinimą“ dėl Lee Jae-myungo saugumo ir sakė, kad „mūsų visuomenė jokiu būdu neturėtų toleruoti tokio smurto akto“, pranešė jo atstovė.

Buvo tikimasi, kad 2027 m. Lee Jae-myungas vėl kandidatuos į prezidentus, naujausios apklausos parodė, kad jis tebėra stiprus varžovas į aukščiausias pareigas šalyje, nors jo kandidatavimą stelbia virtinė skandalų. Rugsėjį Lee Jae-myungas išvengė suėmimo, teismui atmetus prokuratūros prašymą sulaikyti jį iki teismo dėl įvairių kaltinimų korupcija.

Lee Jae-myungas neigė visus jam pateiktus kaltinimus. Pernai rugpjūtį jis pradėjo bado streiką prieš, jo žodžiais, Yoon Suk Yeolo vyriausybės „nekompetentingą ir smurtinę“ politiką. Jis badavo 19 dienų ir dėl sveikatos būklės rugsėjo 18 d. buvo paguldytas į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją