Mokytojas buvo sužeistas, bet jo gyvybei pavojus negresia, o užpuolikas paspruko, nurodė vienas policijos šaltinis, pridūręs, kad šį incidentą tiria kovos su terorizmu institucijos.

Anot Prancūzijos žiniasklaidos, mokytojas buvo vienas klasėje, kai jį užpuolė. Užpuolikas buvo ginkluotas žirklėmis ir peiliu popieriui. Policija jo vis dar ieško.

Prancūzijoje išlieka aukštas pavojaus lygis, kai lapkričio 13 d. per išpuolius žuvo daugiau nei 130 žmonių.

Anot policijos, mokytojo gyvybei pavojus negresia. Teigiama, kad mokytojas sužalotas anksti ryte prieš pamokas, jam užpuolikas dūrė į šoną ir gerklę.

Pareigūnų duomenimis, nusikaltėlis į mokyklą atvyko neginkluotas, o mokytoją sužalojo po ranka pasitaikiusiais daiktais.

Vietinis prokuroras teigia, kad užpuolikas šaukė: „Tai IS. Tai įspėjimas“.

Vyras su gobtuvu, tvirtinantis, kad priklauso „Islamo valstybei“ (IS) užpuolė su peiliu pradinės mokyklos mokytoją šiaurinėje Paryžiaus dalyje.

Užpuolimas įvyko Oberviljė apie 7 val. ryte. Užpuolikas vilkėjo dažytojo kostiumą, mūvėjo vilnonę kepurę, pirštines, informuoja telegraph.co.uk. Užpuolikas neturėjo ginklo, jis stvėrė klasėje gulėjusį peilį dėžėms pjaustyti.

Įvykį matė mokyklos darbuotojas.

Užpuolikas subadė mokytoją ir pabėgo. Įvykis tiriamas.

IS žurnalas prancūzų kalba „Dar-al-Islam“ lapkričio numeryje paragino sekėjus žudyti mokytojus Prancūzijos švietimo sistemoje ir pavadino juos Alacho priešais už tai, kad propaguoja mokyklos atskyrimą nuo bažnyčios ir už atvirą karą prieš musulmonų šeimas.