Rizikuodamas savo paties gyvybe, fotografas padarė neįtikėtinas fotografijas, primenančias Italijos dailininkų šedevrus. Šiose fotografijose įamžintos pavojingos gelbėjimo tarnybų pastangos numalšinti gaisrus, įsiplieskusius per pastaruosius dvejus metus.

„Deja, tas pats scenarijus kartojasi beveik kiekvieną vasaros sezoną, kai dėl aukštos temperatūros ir lietaus trūkumo visas rajonas ir nuostabi augmenija tampa pažeidžiama ir bejėgė. Nepaisant to, kad į pagalbą laiku atskuba civilinės gynybos orlaivis, Kalnų bendruomenės darbuotojai ir drąsūs ugniagesiai, dėl šių gaisrų išdega didžiuliai Viduržemio miškų plotai“, - apgailestavo A. Grambone.

„Sugebėjau užfiksuoti šiuos vaizdus, nes šis Čilento miestas be to, kad jame vasaromis atostogauju, įsikūręs virš mano gimtinės. Taigi pažįstu šias vietoves, po kurias, padedamas ugniagesių, judu laikydamasis maksimalaus saugumo – jis yra būtinas siaučiant dideliems ir pavojingiems gaisrams.

Iš tikrųjų tokiose situacijose labai svarbu išlaikyti saugų atstumą, nes liepsnos ir jų judėjimo greitis yra neprognozuojami“, - sakė jis.

A. Grambone teigė, kad fotografija yra jo gyvenimo aistra. Kad padarytų šiuos fantastiškus kadrus, jis naudojo fotoaparatą „Nikon D300“ su „Nikkor 18-200“ ir „Nikkor 70-300“ objektyvais.