Kaip skelbia „The Telegraph“, Indijos televizijos paskelbtoje vaizdo medžiagoje užfiksuotas tikrai neeilinis vaizdelis: vietos moterys apsupa vyrą, nuplėšia jam marškinius ir įnirtingai talžo per veidą.

Policijos teigimu, moterų įsiūčio objektu tapęs vyras – valdančiosios Indijos Kongreso partijos lyderis Bikramas Singhas Brahma, besilankęs Santipuro kaimelyje prie sienos su Butanu. Esą jis trečiadienį, apie 2 valandą nakties vietos laiku, įsiveržė į vienos moters namus ir ją išprievartavo. Skelbiama, kad, išgirdę moters riksmus, prie namų sulėkė kaimynai, kurie ir sučiupo meilės ištroškusį politiką.

Ta pačią dieną buvo nufilmuota, kaip politiką kaimo gyventojai auklėja lazdomis, moterys talžo jam veidą.

Politiko sulaikymas interpretuojamas kaip ženklas, bylojantis, jog žmonių reakcija į tokį elgesį kinta. Net ir patys politikos galingiausieji verčiami atsakyti už savo veiksmus.

Po grupinio 23 metų medicinos studentės išprievartavimo autobuse visą Indiją apėmė protestai. Vėliau mergina nuo patirtų sunkių sužalojimų mirė.

Nusikaltimas šokiravo ne tik Indijos žmones, bet ir visą pasaulį. Šalyje imta atvirai kelti moterų padėties visuomenėje klausimus.

Protestų dalyviai reikalauja griežtesnių įstatymų prievartautojams, siekia, kad policija labiau rūpintųsi dailiosios lyties apsauga ir saugumu, nori, kad visuomenė keistų savo požiūrį į moteris ir merginas.

Ketvirtadienį pareigūnai penkiems grupiniu studentės išprievartavimu kaltinamiems vyrams pateikė oficialius kaltinimus.

Policijos teigimu, jie planuoja siekti įtariamiesiems mirties bausmės. Indijos valdžios pareigūnai pažadėjo imtis naujų priemonių šalies sostinėje gyvenančioms moterims ir merginoms apsaugoti.