CNN praneša, kad pasirodė nuotrauka, kuri bus parodyta ir specialiai tam skirtoje BBC televizijos laidoje, kurioje taip pat pasirodys ir dingusios mergaitės tėvai.

Madeleine istorija pirmadienį, spalio 14 dieną, sulauks naujos dėmesio bangos, nes tyrėjai dar kartą kreipsis į visuomenę BBC laidoje „Crimewatch“. Bus parodyti du kompiuteriu daryti vyro, pastebėto kurortiniame Praia da Luz miestelyje, kur dingo Madeleine, atvaizdai. Jie sukurti remiantis dviejų atskirų liudininkų parodymais.

„Šiandien aš prašau visuomenės pagalbos. Nors tai gali padėti ar nepadėti išnarplioti šį tyrimą, susekti ir pakalbėti su juo – mums tai gyvybiškai svarbu“, - pirmadienį prieš laidos transliaciją sakė vyriausias detektyvas inspektorius Andy Redwood. Laida bus rodoma Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje ir Vokietijoje. „Mes turime liudininkus, mačiusius jį kurorte maždaug tuo metu, kai dingo Madeleine“, - tvirtina A. Redwoodas.

Minėtas vyras yra baltaodis, tarp 20 ir 40 metų, vidutinio kūno sudėjimo, rudais trumpais plaukais.

Be to, bylą tiriantys pareigūnai mano, kad jie tiksliau žino laiką, kada Madeleine buvo pagrobta. „Crimewatch“ laidoje bus atkurti 2007 metų gegužės 3 dienos įvykiai – tą vakarą mergaitė dingo iš šeimos vilos jos tėvams vakarieniaujant netoliese esančiame restorane. Tai nutiko likus kelioms dienoms iki ketvirtojo vaiko gimtadienio.

Liepos mėnesį policija pranešė nustačiusi 38 juos dominančius asmenis, galimai susijusius su šia byla. Dvylika jų yra Jungtinės Karalystės piliečiai, kurie, policijos manymu, mergaitės dingimo metu buvo Portugalijoje. Visi kiti yra kitų Europos valstybių piliečiai.

Londono policija bendrauja su kitų valstybių pareigūnais, tikėdamasi gauti daugiau informacijos apie minėtų piliečių sąsajas su mergaitės dingimu.

Madeleine tėvai nepraranda vilties, kad vieną dieną jų dukra grįš į namus. Savo tinklalapyje jie aiškina: „Mes vis dar nerimaujame dėl jos, ilgimės jos taip pat kaip visada, mes kaip visada pasiryžę ją surasti ir sužinoti kas nutiko“.

Tuomet trejų metų Madeleine dingo 2007 metų gegužę šeimai atostogaujant Portugalijoje. Kate ir Gerry McCannams paslaptingo asmens, pastebėto netoli tos vietos, kur dingo jų dukra, nuotrauka jau parodyta.