R. Redfieldas taip pat paragino amerikiečius ruoštis antrai koronaviruso bangai ir pasiskiepyti nuo gripo.

„Yra galimybė, kad viruso protrūkis kitą žiemą bus dar sudėtingesnis nei šis, su kuriuo dabar tvarkomės“, – interviu laikraščiui „Washington Post“ sakė R. Redfieldas.

„Turėsime gripo epidemiją ir koronaviruso epidemiją vienu metu“, – teigė jis.

JAV koronaviruso infekcija (COVID-19) diagnozuota daugiau nei 800 tūkst. žmonių, iš jų 44 845 nuo ligos mirė. Visame pasaulyje milijardai gyventojų privalo likti namuose dėl įvestų karantino priemonių, šalių vyriausybėms bandant sustabdyti koronaviruso plitimą.

JAV, kaip ir kitos šalys, skuba įsigyti pakankamai plaučių ventiliatorių ir medicininių apsaugos priemonių gydytojams.

R. Redfieldo teigimu, koronaviruso epidemija JAV prasidėjo besibiaigiant gripo sezonui, kuris pats vienas gali gerokai padidinti įtampą sveikatos apsaugos sistemoje.


Jei gripas ir COVID-19 pasiektų piką vienu metu, interviu sakė jis, sveikatos apsaugos sistemai su tokiu krūviu susitvarkyti „būtų labai, labai, labai, labai sunku“.

Pasak R. Redfieldo, jei jauni amerikiečiai pasiskiepytų nuo gripo, tai galėtų „atlaisvinti ligoninės lovą jų mamai ar močiutei, kuri gali užsikrėsti koronavirusu“.

Nuo pandemijos pradžios JAV patvirtinta daugiau kaip 800 tūkst. COVID-19 atvejų, rodo Johnso Hopkinso universiteto kaupiami duomenys. JAV mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius yra 44 845 – didžiausias pasaulyje.

Milijardams žmonių visame pasaulyje pastaraisiais mėnesiais nurodoma niekur neiti iš namų, vyriausybėms bandant sutrukdyti itin užkrečiamam koronavirusui sutriuškinti sveikatos apsaugos sistemas.

JAV, kaip ir kitos šalys, augant aukų skaičiui stengėsi užsitikrinti pakankamai dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų ir asmeninių apsaugos priemonių medikams.

R. Redfieldas sakė, kad virusas JAV pasirodė baigiantis įprastam gripo sezonui, kuris ir taip buvo užkrovęs darbo sveikatos apsaugos sistemoms.

JAV mirčių nuo koronavirusinės infekcijos (COVID-19) skaičius išaugo iki 44 845, per parą iki antradienio vakaro vietos laiku užregistravus 2 751 naują mirtį, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

JAV per 24 valandas nuo pirmadienio vakaro patvirtinta beveik 40 tūkst. naujų infekcijos atvejų, o nuo epidemijos pradžios šalyje patvirtinta jau daugiau kaip 800 tūkst. COVID-19 atvejų.

JAV fiksuojami didžiausi užsikrėtimo ir mirčių skaičiai pasaulyje.

Pagal COVID-19 atvejų skaičių Ispanija yra antra šalis pasaulyje, bet Ispanijoje patvirtintų infekcijos atvejų skaičius yra keturis kartus mažesnis nei JAV – 204 tūkst.
Niujorko valstija išlieka koronaviruso protrūkio epicentru JAV. Valstijoje patvirtinti maždaug 258 tūkst. infekcijos atvejų ir beveik 19 tūkst. mirčių.