Vidaus reikalų ministerijos pareiškime nurodoma, kad Maria Gamez, buvusi centrinės valdžios atstovė pietinei Malagos provincijai, tapo pirmąja moterimi, vadovaujančia 80 tūkst. pareigūnų turinčioms policijos pajėgoms.

Premjeras socialistas Pedro Sanchezas, einantis pareigas nuo 2018 metų birželio, laiko vienu savo politikos kertinių akmenų feminizmą ir moterų paskyrimą į vadovaujamas pareigas.

„1988 metais moterims buvo leista prisijungti prie Civilinės gvardijos, o dabar šioje institucijoje dirba beveik 6 000 moterų. Šiandien, praėjus daugiau nei 30 metų, moteris bus jos generalinė direktorė. Galime tęsti pažangą tikros lygybės link. Sveikiname Maria!“ – tviteryje parašė vyriausybės vadovas, jo kabinetui patvirtinus M. Gamez kandidatūrą.

Antrai kadencijai pirmadienį prisaikdintas P. Sanchezas paskyrė 22 narių kabinetą, kuriame dirba vienodas skaičius vyrų ir moterų.

Trys iš keturių jo pavaduotojų yra moterys; jos taip pat eina svarbias pareigas tokiose srityse kaip pramonė, užsienio reikalai ir ekonomika.

Civilinė gvardija daugiausia patruliuoja kaimo vietovėse ir tiria ten daromus nusikaltimus, o Ispanijos nacionalinė policija paprastai skiria dėmesį miestams.