Tokį pranešimą „Podemos“ paskelbė po pranešimo apie socialistų ir centristinės partijos „Ciudadanos“ (Piliečiai) pasiektą susitarimą.

„Podemos“ lyderis Pablo Iglesias praėjusį penktadienį pranešė pasiūlęs socialistams drauge formuoti vyriausybę.

Tačiau naujasis socialistų ir centristų susitarimas „užkerta kelią galimybei formuoti pliuralistinę permainų vyriausybę“, pareiškė „Podemos“ lyderis Inigo Errejonas per spaudos konferenciją.

Kiek anksčiau Ispanijos socialistai pranešė, kad centristinė „Ciudadanos“ sutiko palaikyti socialistų siūlomą kandidatą į premjero postą – jų lyderį Pedro Sanchezą.

Socialistai stengiasi užsitikrinti pakankamą kitų partijų palaikymą, kad galėtų suformuoti mažumos vyriausybę, išvengdami rizikingo aljanso su populistine „Podemos“.

P. Sanchezas ir „Ciudadanos“ vadovas Albertas Rivera trečiadienį paspaudė vienas kitam rankas, pasirašę susitarimą, kuriame apibrėžiama, kaip turėtų atrodyti naujoji socialistų vadovaujama vyriausybė.

Susitarime minimi pasiūlymai dėl teisinių reformų, tarp kurių yra ir konstitucijos pataisų, keičiančių taisykles dėl įstatymų leidėjų imuniteto nuo teisinio persekiojimo, kaip reikalavo A. Rivera mainais už P. Sanchezo rėmimą.

Taip pat pabrėžiamos tokios socialinės reformos kaip, pavyzdžiui, universalios sveikatos sistemos sugrąžinimas, nes per pastaruosius kelerius taupymo metus išlaidos sveikatos apsaugai buvo smarkiai apkarpytos.