72 metų karalius buvo operuotas šeštadienį, siekiant pašalinti vieną įtartiną darinį iš jo dešiniojo plaučio. Gydytojai jau anksčiau sakė, jog preliminarūs tyrimai neatskleidė jokių to auglio supiktybėjimo požymių.

"Atlikta išsami patologinė analizė neginčijamai atmetė piktybinių ląstelių buvimo galimybę iš plaučių pašalintuose mazgeliuose", - sakoma ligoninės pranešime.

Ten nurodoma, kad karaliaus gijimo procesas "tebėra visiškai patenkinamas" ir kad jis pirmadienį vaikščiojo ligoninės skyriuje bei priėmė artimuosius.

Chuano Karloso I žmona karalienė Sofija anksčiau pirmadienį sakė žurnalistams, kad karalius po operacijos jaučiasi labai gerai po "puikios" nakties ligoninėje.

Viena iš karališkosios poros dukterų princesė Kristina taip pat atvyko iš Vašingtono aplankyti ligoninėje gulinčio tėvo.

"Iš tikrųjų norėjau jį pamatyti, - sakė ji. Mes daug kalbėjomės telefonu; jis jaučiasi puikiai".

Įtartini dariniai karaliaus plautyje buvo pastebėti balandžio 28 dieną, o gydytojai nusprendė, jog juos būtina "pašalinti ir ištirti", sakoma šeštadienį paskelbtame karališkųjų rūmų pranešime.

Pranešime nurodoma, kad karalius pasirodė viešumoje penktadienio vakarą per susitikimą su Ispanijoje viešėjusiu JAV viceprezidentu Joe Bidenu ir kad jis tada atrodė "puikios sveikatos.

1938 metų sausio 5 dieną gimęs Chuanas Karlosas Alfonsas Viktoras Marija de Borbonas i Borbonas buvo karūnuotas 1975 metų lapkričio 22 dieną, praėjus dviem dienoms po dešiniųjų pažiūrų Ispanijos diktatoriaus generolo Francisco Franco mirties.

Šis monarchas atliko svarbų vaidmenį Ispanijos demokratijos stiprinimo procese po ilgai trukusios F.Franco diktatūros ir nesėkmingo kariškių mėginimo surengti perversmą 1981 metais.

Karalius Chuanas Karlosas I dažnai juokauja kalbėdamasis su žurnalistais, taip pat aktyviai sportuoja. Savo šalyje jis labai populiarus.

Ispanijos karalius formaliai yra valstybės vadovas ir vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, tačiau jo pagrindinis vaidmuo - įkūnyti šalies vienybę ir būti jos institucijų garantu.

Pastaraisiais metais Chuano Karloso I sūnus ir sosto įpėdinis princas Felipė perėmė didesnę karališkųjų reikalų naštos dalį.