Siekdama užtikrinti turistų ir greitosios pagalbos tarnybų saugumą, policija bent iki šeštadienio blokavo žygio kelią iki kraterio, ketvirtadienį pranešė nacionalinė civilinės saugos tarnyba.

Išsiveržimas prasidėjo vėlyvą pirmadienio popietę netoli Litli Hruturo kalno Reikjaneso pusiasalyje į pietvakarius nuo Reikjaviko, netoli tarptautinio oro uosto. Tai trečiasis toks išsiveržimas per trejus metus.

Buvo paskelbta, kad negalima eiti keliu į kraterį, nes dūmai vis dar labai tiršti ir jų įkvėpę žmonės susirgo, Islandijos transliuotojui RÚV sakė Civilinės saugos ir ekstremalių situacijų valdymo departamento atstovė. Jos teigimu, žmonių elgesys artinantis prie lavos srautų „nėra pavyzdinis“.

Ant kraterio buvo užlipę apie 100 žmonių. Nuotraukose buvo matyti, kad du vyrai lipo tiesiai į naujai atsivėrusį kraterį, nors iš žemės veržėsi švytinti karšta lava.

Iš pradžių per ankstesnius išsiveržimus valdžia buvo atvėrusi ugnikalnių zoną vulkanų entuziastams ir žygeiviams, nors perspėjo apie pavojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją