Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad jos šaltiniai patvirtino, jog kovo 4-ąją surengto smūgio taikinys iš tikrųjų buvo džihadistų automobilių kolona ir kad tąsyk žuvo O.al Shishani asmens sargybiniai, o jis pats „buvo sunkiai sužeistas“.

„Jis nemiręs“, – sakė naujienų agentūrai AFP SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

„Jis buvo išvežtas iš al Hasakos provincijos į ligoninę ar Rakos provincijoje, kur jį gydė džihadistas gydytojas, kilęs iš Europos“, – pridūrė R.A.Rahmanas.

Ar Raka yra IS pagrindinė IS tvirtovė.

Jungtinės Valstijos nepaskelbė, kad O.al Shishani žuvo, bet vienas JAV pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad tas kovotojų vadas „tikriausiai žuvo“ per smūgį, kuriame dalyvavo Amerikos karo lėktuvai ir bepiločiai aparatai. Per tą antskrydį žuvo dar 12 kitų IS kovotojų.

JAV pareigūnas sakė, kad O.al Shishani yra „ISIL gynybos sekretoriaus atitikmuo“, vartodamas kitą šios grupuotės akronimą.

O.al Shishani yra vienas iš labiausiai Vašingtono ieškomų IS lyderių – už jį yra pasiūlyta 5 mln. dolerių premija.

Kovo 4 dieną surengti smūgiai įvyko netoli al Šadadi – miesto Sirijos šiaurės rytuose, kurį praeitą mėnesį iš IS atkovojo vietos pajėgos, palaikančios JAV vadovaujamą koaliciją.