Informacija apie, kaip teigia žvalgybos pareigūnai, neišvengiamas atakas buvo gauta iš šešių su teroristine organizacija susijusių asmenų, kurie praeitą savaitę buvo sulaikyti pietiniame Gaziantepo mieste. Pats realiausias islamistų taikinys, anot žvalgybos, viena Stambule esanti sinagoga, turinti savo bendruomenės centrą ir mokyklą.

„Atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, imamasi ypatingų saugumo priemonių, tuo rūpinasi Turkijos policijos pareigūnai. Visa žydų bendruomenė šiuo metu gyvena įtampoje“, – „Sky News“ teigia žvalgybos šaltinis.

„Visą parą rūpinamasi tiek slaptų, tiek atvirų kovos su terorizmu operacijų įgyvendinimu. Deja, šiuo atveju kalbame apie rimtesnį pavojų nei tiesiog tikėtinas. Tai realus pavojus, aktyviai rengiamas planas“, – tvirtina šaltinis.

Grasinimai rengti išpuolius prieš žydų vaikus Turkijoje itin suintensyvėjo po išpuolio Stambule kovo 19 dieną, kai savižudis sprogdintojas pražudė penkis žmonės, ir teroristinių išpuolių Briuselio oro uoste ir metro stotyje.

Žvalgybos ataskaitoje, su kuria susipažino „Sky News“ žurnalistai, teigiama: „Tikėtina, kad tiek už tragediją Stambule, tiek už išpuolius Briuselyje atsakinga vadinamoji „Islamo valstybė“. Teroristai ir toliau planuoja išpuolius Turkijoje ir kitur“.

Remiantis žvalgybos šaltiniais, planai rengti išpuolius prieš žydus – kol kas vertingiausia pastaruoju metu gauta informacija.

„Mes negalime pasakyti, kada tiksliai planuojama juos įvykdyti. Tai gali įvykti per ateinančią parą, gali ir po kelių dienų“, – tvirtina šaltinis.