„Du „Islamo valstybės“ kovotojai sugebėjo atakuoti susirinkimą, surengtą Afganistano vyriausybės Kabulo universitete studijas baigusiems teisėjams ir tyrėjams“, – nurodė IS propagandos padalinys „Amaq“.

„Šie du kovotojai atakavo absolventus automatiniais ginklais... o paskui susirėmė su saugumo pajėgomis“, saugojusiomis šią ceremoniją, taip pat su atsiųstu pastiprinimu, pridūrė IS.

Pirmadienio ataka, surengta smurtui stiprėjant visame Afganistane, buvo jau antras išpuolis per mažiau nei dvi savaites, nutaikytas į švietimo institucijas sostinėje.

Likę gyvi įvykių liudininkai pasakojo apie šiurpias scenas, kai apie 11 val. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku universiteto komplekse susisprogdino mirtininkas, o tuomet du kiti užpuolikai pradėjo pliekti iš automatų.

Visuomenės sveikatos ministerija informavo, kad mažiausiai 22 žmonės žuvo, ir dar tiek pat buvo sužeista. Pareigūnai sakė, kad dauguma aukų buvo studentai.

Kol kas neaišku, kaip užpuolikai sugebėjo įsinešti į kompleksą ginklų, nes atvykstantys į universiteto miestelį būna tikrinami.

Pareigūnai nurodė, kad pradėtas incidento tyrimas.

Afganistano saugumo pajėgos, padedamos JAV karių, tik po kelių valandų sugebėjo nukauti užpuolikus ir paskelbė, kad ataka baigėsi.

Aukštojo švietimo ministerijos atstovas Hamidas Obaidi sakė, kad ataka prasidėjo prieš pat prasidedant universiteto komplekse turėjusiai vykti Irano ir Afganistano knygų mugės atidarymo ceremonijai, į kurią buvo pakviesta aukšto rango vyriausybės pareigūnų.