„O, islamo liūtai, pulkite savo aukas – žydus, krikščionis ir jų sąjungininkus JAV, Europos ir viso pasaulio gatvėse ir keliuose“, – garso įraše tariamai sakė bekompromisės džihadistų smogikų grupuotės atstovas Abu Hudhaifa al-Ansari.

„Pirma rinkitės lengvus, ne sudėtingus taikinius – civilius, ne karius, taip pat religinius objektus, tokius, kaip sinagogos ir bažnyčios, kadangi tai gydo širdį ir rodo, kad vyksta mūšis, mūsų karas su jais yra religinis karas“, – pridūrė jis.

Gazos karą jis taip pat pavadino „religiniu karu“.

Propagandos kanaluose paskelbtame 33 minučių trukmės įraše sunitų ekstremistas taip pat perspėjo Palestinos islamistų judėjimą „Hamas“ nebendradarbiauti su šiitų grupuotėmis.

Proiranietiška Libano šiitų grupuotė „Hezbollah“ yra laikoma musulmonų sunitų grupuotės „Hamas“ sąjungininke. Islamo valstija musulmonus šiitus laiko eretikais.

2014 m. viduryje „Islamo valstybė“ užėmė dideles šiaurės Irako teritorijas. Netrukus po to bekompromisiai džihadistai paskelbė kalifatą, kuris egzistuoja ir jų kontroliuojamuose Sirijos regionuose.

Pastaraisiais metais Islamo valstybė kovose su Vakarų pajėgomis prarado didelę dalį kariuomenės bei Sirijos ir kaimyninio Irako teritorijos.

Tačiau jos smogikai kartais surengia išpuolių abejose šiose šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)