Anksčiau buvo pranešta, kad japonas žurnalistas Kenji Goto bus nužudytas per 24 valandas, bet dabar terminas pratęsiamas. Naujasis sukilėlių pranešimas buvo paskelbtas tinklapyje „YouTube“ ankstų ketvirtadienio rytą. Japonijos atstovų teigimu, didelė tikimybė, kad įrašę girdimas balsas – K. Goto.

„Aš esu Kenji Goto. Man buvo liepta atsiųsti šią žinutę jums. Jei nesate pasirengę mainyti Sajidos al-Rishawi gyvybės į mano ties Turkijos pasieniu ketvirtadienį, 29 dieną, pilotas iš Jordanijos Muathas al-Kasaesbeh bus nužudytas“, – girdėti pranešime.

Trečiadienį Jordanijos atstovai pranešė neturį jokių įrodymų, kad įkaitu laikomas pilotas yra saugus ir kad jie sutiks su pasiūlymu. Iš IS atsiųsto pranešimo matyti, kad siūloma mainyti ne pilotą, bet žurnalistą K. Goto. Jordanijos atstovai teigia, kad jie pirmenybę teiktų savo šalies gyventojo išlaisvinimui. Šiuo metu pareigūnai tikrina įrašo autentiškumą ir derina poziciją su Japonijos atstovais.

Antradienį atsiųstame vaizdo pranešime teigiama, kad Japonijos piliečiui liko 24 valandos, jei Jordanija nepaleis kovotojos Sajidos al-Rishawi, kuriai paskelbta mirties bausmė dėl 2005 metais sprogdinimo, nusinešusio 60 žmonių gyvybes. Jordanijos atstovai pabrėžė, kad jie yra pasiruošę mainams, bet pirmiausiai turi būti paleistas pilotas.

Ketvirtadienį skubiame ministrų kabineto susitikime Tokijuje Japonijos premjeras Shinzo Abe pabrėžė, kad jie bando užtikrinti saugų K. Goto paleidimą ir nori bendradarbiauti su Jordanija. Jis taip pat pakartojo, kad Japonija nepasiduos teroristams ir dirbs su tarptautine bendruomene. Japonija iš visų jėgų stengsis apginti savo piliečius tiek tėvynėje, tiek už jos ribų.

„Jei mes bijosime terorizmo ir jam pasiduosime, tai įkvėps naujus teroristų išpuolius, ir mes gyvensime pasaulyje, kur niekas nesugebės užkirsti kelio smurtui. Tai neatleistina“, – pareiškė S. Abe.